Evenimentul Zilei > Politica > Traian Băsescu, despre noul dosar PENAL: „ESTE o ÎNŞELĂTORIE acuzaţia de SPĂLARE de bani”
Traian Băsescu, despre noul dosar PENAL: „ESTE o ÎNŞELĂTORIE acuzaţia de SPĂLARE de bani”

Traian Băsescu, despre noul dosar PENAL: „ESTE o ÎNŞELĂTORIE acuzaţia de SPĂLARE de bani”

Invitat telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat că acuzaţia de spălare de bani este o înşelătorie.

„Dacă vă aduceţi aminte, dosarul Flota a fost generat ca urmare a unei decizii politice luată în cadrul PSD. Una era abordarea în 2009. Alta este în 2016. Atunci, era mai puţin importantă lupta împotriva corupţiei. După 2004, când eu am candidat, fiind inculpat în dosarul flota mesajul meu a fost respect pentru justiţie.

Vreau să fie clar un lucru. Avem în condul penal abuzul în serviciu. Aşa cum este aplicabil oricui în ţara asta, este aplicabil şi procurorilor. Eu vă spun în mod direct. Este o înşelătorie acuzaţia de săpălare de bani. A fost o decizie politică importantă. S-ar putea ca Robert Turcescu să fie mai bun de canddiat. Eu aş fi candidat. Ăsta a fost mesajul principal”, afirmă fostul şef de stat.

Totodată, Traian Băsescu afirmă că nu are nimeni cu ce să-l denunţe şi este de părere că procurorii nu ar fi trebuit să ia în seamă denunţul de spălare de bani.

„Este indaminisibul să faci asemenea declaraţii. (…) Vorbim despre nişte tranzacţii din 2000 şi 2002. Spălarea de bani de bani în lege, la vremea respectivă, se referea la traficul de droguri, nerespectarea legii privind materialele nucleare, falsificarea de monede şi proxenetism”, mai spune Băsescu.