Traian Băsescu critică comasarea localelor cu europarlamentarele: E furt

Traian Băsescu critică comasarea localelor cu europarlamentarele: E furt Traian Băsescu. Sursa foto: Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Traian Băsescu critică dur decizia guvernanților de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, acuzând că românii care vor ieși la vot nu vor știi ce votează, de fapt.

Potrivit fostului președinte al României, cuplarea alegerilor locale cu cele europarlamentare duce, printre altele, și la această lipsă de atenție acordată alegerilor europarlamentare, ceea ce este o mare greșeală.

Traian Băsescu dezaprobă comasarea alegerilor

Fostul președinte susține că europarlamentarele sunt la fel de importante ca alegerile legislative naționale și de aceea românii ar trebuie să iasă la vot.

Numai că, votanții români vor fi nedumeriți din cauza comasării, mai ales din lipsa explicațiilor oferite de partidele de la guvernare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Românii nu vor ști ce votează, nimeni nu va face campanie pentru europarlamentare. Nu rămâne decât să constatăm un furt al alegerilor prin neinformare. Românii nu știu. Ăsta e furt. Sunt la fel de importante ca alegerile legislative naționale”, a declarat Traian Băsescu la digi24.

Alegeri

Alegeri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Fostul președinte al României, împotriva Ursulei von der Leyen

De asemenea, Băsescu a explicat cum trebuie să voteze românii, în funcție de rezultatul pe care și-l doresc.

Traian Băsescu a părut că face campanie împotriva Ursulei von der Leyen, legând-o de scandalul vaccinurilor Covid-19 și acuzând-o că a refuzat să le explice europenilor strategia din timpul pandemiei.

„Chiar dacă nu dau guverne  naţionale, aceste alegeri în afară de faptul că vor da majorităţi în Parlamentul European vor da o Comisie Europeană care va avea structura votului care se va da la 9 iunie. Adică, dacă votăm, ca să fim mai clari, dacă o vrem pe Ursula von der Leyen, votăm PNL şi PSD.

Dacă vrem un preşedinte al Comisiei care să nu mai facă trăznăi cu vaccinurile şi să refuze să dea explicaţii Parchetului European, nu votăm PSD şi PNL, că ei s-au angajat să susţină pe Ursula von der Leyen”, a afirmat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Ursula von der Leyen

Sursa foto: Facebook/ Ursula von der Leyen

Traian Băsescu a mai adăugat că Ursula von der Leyen „a iniţiat Green Deal-ul şi toate necazurile pentru agricultură”.