Fostul preşedinte Traian Băsescu, a declarat, ieri, la Iaşi, că România are nevoie de o justiţie „care să afirme ea, în primul rând, că nu e perfectă”. „ Avem nevoie de o justiție care să fie conștientă de propriile ei probleme. (…) Avem nevoie de o justiţie în care judecătorii, şi nu altcineva, să facă dreptate”, a spus Băsescu, în prezenţa a peste o mie de membri ai PMP. Fostul şef al statului a subliniat că şi în justiţie există „şi procurori şi judecători corupţi, incompetenţă şi orgolii excesive”.

„Ponta, să plece !”

„Dacă mâine o să văd pe cineva de la CSM că sare în sus pentru că spune Băsescu că nu-i perfectă Justiţia, le reamintesc că un judecător chiar din Iaşi a fost arestat ieri (sâmbătă – n.r.)”, a punctat Băsescu.

Victor Ponta trebuie „să plece acum”, pentru că a devenit „o povară şi pentru România, şi pentru credibilitatea Guvernului, şi, cred, că şi pentru PSD”, a mai declarat, Traian Băsescu. „Mă duceam în faţa judecătorului, probam că procurorul a exagerat sau a dezinformat, și reveneam în politică cu fruntea sus. Aşa, el s-a ascuns ca struţul, şi, din cât e de înalt, a mai rămas doar aşa, o gămălie, ca om politic”, a conchis Băsescu.

Te-ar putea interesa și: