Evenimentul Zilei > Justitie > Traian Băsescu a găsit soluția în cazul bărbatului închis pentru că furat un pachet de cafea
Traian Băsescu a găsit soluția în cazul bărbatului închis pentru că furat un pachet de cafea

Traian Băsescu a găsit soluția în cazul bărbatului închis pentru că furat un pachet de cafea

Fostul președinte, europarlamentarul Traian Băsescu a prezentat o posibilă rezolvare în cazul bărbatului care a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru că a furat un pachet de cafea.

Traian Băsescu a găsit soluția în cazul bărbatului închis pentru că furat un pachet de cafea. Băsescu a comentat decizia instanței și a afirmat că pe vremea când era șeful statului a grațiat mai mulți bătrâni.

Clemența fostului președinte

„Ce a hotărât judecătorul e sfânt. Însă eu am grațiat destui bătrâni, tot așa pentru nimicuri d-astea, care primeau foarte repede câte o condamnare și când aveau vârste peste 65 de ani îi grațiam”, a declarat fostul președinte al României, Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

Declarațiile fostului președinte au venit în contextul în care un bărbat din Roman a fost plasat marți în arest. El a fost condamnat la executarea a 270 de zile de detenție pentru furtul unui pachet de cafea, în valoare de 17 lei. Bărbatul are 62 de ani și în martie 2018, a sustras dintr-un magazin alimentar un pachet de cafea, în valoare de 16.99 lei. Inițial, bărbatului i-a fost administrată o amendă penală de 2.700 de lei. Pentru că amenda nu a fost achitată, pedeapsa i-a fost comutată în închisoare. Acum are de executat 270 de zile.

Grațierile semnate de Traian Băsescu

Traian Băsescu a făcut cele mai multe graţieri în ultimul său an de mandat. „Eu am avut nişte criterii când au folosit instituţia graţierii. Și s-au adresat aproape exclusiv bătrânilor şi femeilor cu mulţi copii”, a spus în 2014 președintele de atunci.

Printre cei care s-au bucurat de clemenţa sa a fost o femeie cu cinci copii care furase câţiva bulbi de lalele. O altă femeie graţiată de Băsescu a fost Jana Tiron, fostă asistentă şefă la secţia de ginecologie a Spitalului Comunal Vidra. Ea fusese condamnată pentru că a dat şpagă o găină şi 35 de lei ca să-şi angajeze o nepoată.

Ultima graţiere făcută de fostul preşedinte a fost pentru Crina Tănasă. Mamă a şapte copii, condamnată fiindcă a furat un telefon mobil.