S-a întâmplat în data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 00:40 în sectorul Poliției de Frontieră Dărăbani. Cetățeanul georgian (foto – știri.botosani.ro)a fost depistat cu ajutorul camerelor cu termoviziune din cadrul sistemului de supraveghere a frontierei. Polițiștii au observant o persoană care a trecut ilegal granița, din Ucraina în România și au reținut-o, ducând-o la sediul sectorului pentru identificare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au ajuns la concluzia că bărbatul este cetăţean georgian, aflat într-o stare avansată de ebrietate, care, pe deasupra mai are și interdicția de a intra în Spaţiul Schengen. La cercetări, individul a declarat că s-a stabilit în Ucraina, alături de familie și că a  trecut frontiera, din cauza stării de ebrietate în care se afla.

„Poliţiştii de frontieră s-au deplasat în zonă, au reţinut persoana în cauză şi au condus-o la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul este un cetăţean georgian şi era în stare de ebrietate. La cercetări, cetăţeanul georgian a declarat că, pe fondul stării de ebrietate, a trecut ilegal frontiera de stat în România, el locuind în Ucraina împreună cu familia”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Chiar și așa, el n-a scăpat de dosarul penal pentru săvârștirea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să fie predat autorităţilor ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

Te-ar putea interesa și: