Primele informații legate de teribila tragedie indică faptul că șoferul unui microbuz, care circula pe un traseu prestabilit nu a asigurat ușa din spate, iar la un moment dat, într-o curbă ușoară, fetița s-a dezechilibrat și a căzut prin ușă, direct pe asfalt.

La fața locului a ajuns de urgență un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Sălaj, care a încercat mai bine de o oră și cinsprezece minute să o resusciteze pe fetiță, dar eforturile medicilor a fost în zadar.

Polițiștii susțin că vinovat de producerea accidentului este șoferul microbuzului care nu a asigura ușile în perioada în care vehiculul se afla în mișcare. ”În data de 19.02.2019 ora 14:37 pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalau, un bărbat de 57 ani din Zalău, in timp ce conducea microbuz transport persoane, cursă regulată, nu a asigurat închiderea usilor din spate, moment în care o minoră de 12 ani, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat si a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă. Polițiștii sunt la fața locului împreună cu reprezentanti ISCTR. Șoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ".