Tragedia a avut loc, în urmă cu o oră, pe plaja Palm Beach din stațiunea Olimp. Tânărul din Târgoviște, care era în vacanță cu mătușa și unchiul său, a intrat în mare să se joace cu o minge, împreună cu alt tânăr. Cei doi au ignorat steagul roșu, arborat de salvamari, care interzice intrarea în mare dincolo de geamandură. Fără să își dea seama, cei doi turiști adolescenți au fost luați de valuri dar mai ales de curenții extrem de puternici și purtați spre largul mării.

Când au fost observați și fluierați de salvamari tinerii au încercat să vină spre țărm. Celălalt tânăr, fiind mai înalt, a atins mai repede nisipul de sub apă și a apucat să vină singur spre mal. Cel din Târgoviște a fost scos, cu greu, de salvamarii care au și început procedurile de resuscitare. Echipaje de la Serviciul de Ambulanță, de la ISU și un elicopter SMURD au ajuns la locul faptei. Deși inițial avea semne vitale, fiind resuscitat îndelung, starea copilului s-a înrăutățit brusc și nu a mai putut fi salvat. 

Chiar în aceste momente, pe plaja Costinesti, zona Golful Francezului a fost semnalat un turist înecat, posibil în stop cardio respirator, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, Claudia Tatarici. La fața locului este deja un echipaj SMURD urmând să ajung, imediat și o ambulanță de la SAJ, cu medic. De la începutul sezonului estival, pe litoral au murit înecate 19 persoane. Cele mai multe dintre acestea au ignorat steagul roșu care interzice intrarea în mare.