Salvamarii și echipajul medical de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța au intervenit, astăzi, pentru salvarea unei fetițe de 13 ani, din București, aflată pe plaja din Mangalia, care a intrat în apă deși marea era agitată, cu valuri înalte și curenți puternici. Minora ar fi fost în grija unui prieten de familie al părinților ei, care a venit la Mangalia împreună cu propria fiică. Astăzi, cu puțin timp înainte de ora 14,00, minora și-a luat colacul și a intrat în apă, scăpând de sub supravegherea bărbatului care ar fi trebuit să o protejeze. Când și-a dat seama că fetițaa dispărut, omul a alertat salvamarii.

Aceștia au căutat-o prin covorul de alge de pe mare dar și în larg, reușind în final să o găsească. Au scos-o la țărm și timp de mai multe minute, până la sosirea echipajului de la Ambulanță, au resuscitat-o. Minora nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, după apropae o oră, fiind declarată decedată. Mai în nord, pe plaja dintre Venus și Saturn, o fetiță de 9 ani, tot în coalc, a fost pur și simplu trasă de curenți de lângă tatăl ei și împinsă în larg. Salvamarii au reuși să o scoată după ce copila ajunsese la aproape 50 de metri distanță, după dig, și, fiind adusă la țărm, a fost resuscitată de cadrele medicale fiind salvată. Iar la Mamaia, un băiat de 16 ani a fost scos din apă conștient, dar lovit la cap.

Numai în această săptămână, patru persoane au murit înecate pe litoral, ignorând avertismentele salvamarilor și steagul roșu care scădatul în mare, dincolo de geamandură. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță, de la începutul sezonului estival, 76 persoane au fost în pericol de înec atât în Marea Neagră cât și în lacuri, heleștee sau Dunăre. Numărul persoanelor care au murit prin înec este de 29. Dintre acestea, 23 de persoane au murit înecate în Marea Neagră, 18 adulți și 5 minori.