Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la Arad. S-a aruncat de pe bloc sub ochii polițiștilor care încercau să-l salveze
Tragedie la Arad. S-a aruncat de pe bloc sub ochii polițiștilor care încercau să-l salveze

Tragedie la Arad. S-a aruncat de pe bloc sub ochii polițiștilor care încercau să-l salveze

Un bărbat din municipiul Arad s-a sinucis, aruncându-se de pe un bloc cu șase nivele, chiar în timp ce polițiștii și paramedicii încercau să-l determine renunțe și să coboare.

Tragedia s-a întâmplat într-unul din cartierele municipiului Arad, sâmbătă după amiaza. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a urcat pe terasa unui bloc de locuințe situat pe Bulevardul Gheorghe Magheru. Acesta era înarmat cu un cuțit și amenința că își pune capăt zilelor.

Avertizați de strigătele bărbatului, localnicii ar fi sunat la numărul de urgență 112 și au fi cerut intervenția poliției anunțând intenția de sinucidere a individului. Conform presei locale, care citează o sursă neconfirmată oficial, cel care ar fi sunat ar fi fost chiar bărbatul de pe acoperiș. La fața locului au sosit mai multe echipaje de poliție, dar și o autoscară a Detașamentului de Pompieri Arad. Polițiștii au reușit să urce la etajul șase înainte ca bărbatul să se arunce, încercând să discute cu acesta și să-l convingă să renunțe la intențiile sinucigașe.

A fost zadarnic. Individul nu a cooperat și, mai mult, și-a provocat răni înjunghiindu-se cu cuțitul în abdomen.

În cele din urmă, după câteva minute de negociere, arădeanul a refuzat să coopereze cu poliția și a decis să se arunce în gol. El s-a strivit de sol, iar intervențiile medicilor SMURD care au încercat să-l resusciteze au fost zadarnice.

Comunicarea oficială a ISU Arad

În urma acestui eveniment, ISU Arad a transmis un comunicat de presă în care arată, pe scurt, ce s-a întâmplat.

„Astăzi, în jurul orei 17.37, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că un bărbat se află pe acoperișul unui bloc cu 6 etaje având un cuțit în mână și amenințând că se omoară. La fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp polițiștii, pompierii și un echipaj SMURD.

Polițiștii au încercat să dialogheze cu bărbatul însă acesta nu a cooperat deloc și s-a aruncat de pe bloc. S-au efectuat manevre de resuscitare de către echipajul SAJ însă din păcate fără succes, fiind declarat decesul bărbatului.

Din verificări a reieșit ca este vorba de un bărbat de 32 de ani din municipiul Arad acesta nefiind în evidențe cu boli psihice”, se arată în comunicatul ISU Arad.