Evenimentul Zilei > Social > Tragedie în showbiz-ul mondial. Miliardarul, ucis de colegul care încerca să-i ia locul
Tragedie în showbiz-ul mondial. Miliardarul, ucis de colegul care încerca să-i ia locul

Tragedie în showbiz-ul mondial. Miliardarul, ucis de colegul care încerca să-i ia locul

Producătorul miliardar de la Netflix care se afla și în spatele jocului video Game of Thrones (Urzeala Tronurilor) s-a stins în mod tragic la numai 39 de ani. Poliția spune că ar fi fost ucis de un coleg pe fondul luptelor pentru putere din compania sa.

La numai de 39 de ani, chinezul Lin Qi avea cu ce să se laude. Președinte și fondator al companiei chineze Yoozoo Group, Lin Qi a câștigat o avere fabuloasă din industria jocurilor– 960 milioane de lire sterline (adică 6,8 miliarde de yuani). Cea mai bună lovitură a fost, desigur. jocul „Game of Thrones: Winter Is Coming”.

Succesul jocului l-a propulsat pe miliardarul chinez ca producător la Netflix, după ce gigantul american a cumpărat drepturile de adaptare pentru cărțile best-seller SF-The Three-Body Problem.

Otrăvit de un coleg

Nimic nu prevestea că miliardarul chinez va împărtăși soarta personajelor din Game of Thrones. Cu toate astea, pe 16 decembrie Lin Qi a fost internat în spital. În ciuda eforturilor disperate ale medicilor, nu a mai putut fi salvat. S-a stins chiar în ziua de Crăciun.


Alertă în SUA. Adepții teoriei conspirației, gata să declanșeze atentate sinucigașe!


Ancheta poliției a stabilit că a fost vorba de o crimă.

„La ora 17:00, pe 17 decembrie 2020, poliția a primit un apel de la un spital cu privire la un pacient cu numele Lin”, a declarat poliția din Shanghai.

„În timpul tratamentului pacientului, spitalul a declarat că a stabilit că  a fost otrăvit. În urma anunțukui, poliția a început o anchetă.


Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice


Potrivit anchetei efectuate la fața locului și al interviurilor ulterioare, poliția a constatat că un suspect numit Xu, care este un coleg al victimei Lin, a fost, cel mai probabil, autorul. Suspectul Xu a fost arestat și ancheta continuă”. Xu Yao este director executiv al diviziei de film și televiziune de la Yoozoo.Yao, care a absolvit Facultatea de Drept la Michigan, s-a alăturat companiei în 2017.

„Compania funcționează normal”

Co-președintele Yoozoo Group, Chen Fang, a declarat presei locale că informațiile despre luptele dintre directori sunt neadevărate.

„Compania funcționează normal”, a adăugat aceasta, după ce acțiunile au scăzut cu trei procente miercuri după anunț. Compania a realizat profituri nete de 75,8 milioane de dolari anul acesta, potrivit Variety, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Marea Britanie dă lovitura după Brexit. Redevine o mare putere globală!