La numai de 39 de ani, chinezul Lin Qi avea cu ce să se laude. Președinte și fondator al companiei chineze Yoozoo Group, Lin Qi a câștigat o avere fabuloasă din industria jocurilor– 960 milioane de lire sterline (adică 6,8 miliarde de yuani). Cea mai bună lovitură a fost, desigur. jocul „Game of Thrones: Winter Is Coming”.

Succesul jocului l-a propulsat pe miliardarul chinez ca producător la Netflix, după ce gigantul american a cumpărat drepturile de adaptare pentru cărțile best-seller SF-The Three-Body Problem.

Otrăvit de un coleg

Nimic nu prevestea că miliardarul chinez va împărtăși soarta personajelor din Game of Thrones. Cu toate astea, pe 16 decembrie Lin Qi a fost internat în spital. În ciuda eforturilor disperate ale medicilor, nu a mai putut fi salvat. S-a stins chiar în ziua de Crăciun.


Alertă în SUA. Adepții teoriei conspirației, gata să declanșeze atentate sinucigașe!


Ancheta poliției a stabilit că a fost vorba de o crimă.

„La ora 17:00, pe 17 decembrie 2020, poliția a primit un apel de la un spital cu privire la un pacient cu numele Lin”, a declarat poliția din Shanghai.

„În timpul tratamentului pacientului, spitalul a declarat că a stabilit că  a fost otrăvit. În urma anunțukui, poliția a început o anchetă.


Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice


Potrivit anchetei efectuate la fața locului și al interviurilor ulterioare, poliția a constatat că un suspect numit Xu, care este un coleg al victimei Lin, a fost, cel mai probabil, autorul. Suspectul Xu a fost arestat și ancheta continuă”. Xu Yao este director executiv al diviziei de film și televiziune de la Yoozoo.Yao, care a absolvit Facultatea de Drept la Michigan, s-a alăturat companiei în 2017.

„Compania funcționează normal”

Co-președintele Yoozoo Group, Chen Fang, a declarat presei locale că informațiile despre luptele dintre directori sunt neadevărate.

„Compania funcționează normal”, a adăugat aceasta, după ce acțiunile au scăzut cu trei procente miercuri după anunț. Compania a realizat profituri nete de 75,8 milioane de dolari anul acesta, potrivit Variety, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Marea Britanie dă lovitura după Brexit. Redevine o mare putere globală!