Tragedie în lumea sportului. S-a stins din viață o legendă. Fanii sunt devastați

Tragedie în lumea sportului. S-a stins din viață o legendă. Fanii sunt devastați

Baschetbalistul american de origine niponă Wataru „Wat” Misaka, recunoscut ca fiind primul jucător de culoare care a evoluat în liga profesionistă nord-americană (NBA), a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 95 de ani, a anunţat universitatea din Utah, citată de AFP.

Misaka, născut în Ogden (Utah), a jucat pentru Universitatea din Utah, contribuind la victoria echipei sale în meciul cu Dartmouth în 1944, în finala Campionatului NCAA.

„Suntem întristaţi să aflăm de decesul lui Wat Misaka”, a afirmat Mark Harlan, directorul pentru sport al universităţii din Utah.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a fost înrolat în armată, unde a devenit sergent, apoi a câştigat un al doilea titlu naţional cu Utah, el a fost cooptat în Basketball Association of America (BAA), predecesoarea NBA, care a moştenit, de altfel, statisticile BAA.

În 1947, el a fost recrutat de New York Knicks, pentru care a jucat trei meciuri şi a înscris şapte puncte în sezonul 1947-48.

În 2009, preşedintele Barack Obama i-a menţionat numele în discursul său privind integrarea americanilor de origine asiatică.

Viaţa lui Wataru Misaka a făcut subiectul unui documentar, „Transcending: The Wat Misaka Story”.