Evenimentul Zilei > Social > TRAGEDIE! Iarna a făcut PRIMA VICTIMĂ. Femeia a fost găsită lângă sobă
TRAGEDIE! Iarna a făcut PRIMA VICTIMĂ. Femeia a fost găsită lângă sobă

TRAGEDIE! Iarna a făcut PRIMA VICTIMĂ. Femeia a fost găsită lângă sobă

Iarna a făcut prima victimă din acest sezon. O femeie de 75 de ani din localitatea dâmboviţeană Merii a avut parte de un sfârşit tragic. Pentru că afară a fost foarte frig, biata bătrână a încercat să facă focul. Din nefericire, a sfârşit moartă în propria casă.

Pompierii au fost alertaţi să intervină la un incendiu în localitatea Merii. Vecinii au sunat la 112 după ce au văzut că din casa femeii ieşea un fum puternic. Imediat, salvatorii au ajuns la faţa locului şi au intervenit, însă pentru bătrâna de 75 de ani era prea târziu. Femeia a fost găsită fără viaţă chiar lângă sobă.

Din primele date, se pare că ar fi vrut să aprindă focul şi nu a reuşit, fumul a inundat rapid încăperea şi bătrâna s-a intoxicat. Nu a mai avut nicio şansă după ce jarul din sobă a căzut în cameră şi focul a cuprins încăperea.

A încercat să se târască până la uşă, dar apoi a căzut ca secerată. Acolo au găsit-o pompierii. Trupul neînsuflețit a fost preluat şi transportat la Serviciul de Medicină Legală. Polițiștii au deschis un dosar penal şi se fac cercetări pentru a stabili exact împrejurările în care a murit bătrâna.  

 

În săptămâna 12 – 18 noiembrie, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa au intervenit la 55 evenimente. Dintre acestea, 12 au fost incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), iar cinci,  incendii de vegetaţie. Au mai fost 11 acţiuni pentru asigurare zonă, șapte acţiuni pentru asistenţă persoane. Dar și o misiune pirotehnică şi trei acţiuni la alte situaţii de urgenţă (o salvare animal şi două deblocări de ușă), au anunțat reprezentanții instituției

 

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 190 cazuri medicale.
 

Subunităţile de intervenţie au desfășurat șase de acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea și evaluarea căilor de acces și intervenție) şi un exerciţiu tactic (la un obiectiv din raionul de intervenţie). 

„Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării”, au precizat reprezentanții ISU.