Evenimentul Zilei > International > Tragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit pe o clădire rezidențială
Tragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit pe o clădire rezidențială

Tragedie aviatică. Un avion s-a prăbușit pe o clădire rezidențială

Un eveniment tragic a avut loc în Germania, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o clădire rezidențială.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit, sâmbătă, pe o clădire rezidenţială din oraşul Wesel din landul Renania de Nord Westfalia, în nord-vestul Germaniei, ucigând trei persoane şi rănind un copil

Purtătorul de cuvânt al Poliției locale a anunțat că, nu se ştie deocamdată dacă printre victime se află şi pilotul avionului.

În timpul inspectării proprietăţii, pompierii au găsit un copil – probabil un rezident al clădirii – care era uşor rănit, a spus purtătorul de cuvânt. De asemenea, membrii echipelor de salvare au găsit o paraşută lângă locul accidentului, despre care poliţia presupune că este paraşuta de urgenţă a aeronavei.

Acoperişul clădirii, în care se aflau cinci apartamente, a luat foc după impact, dar incendiul a fost stins până sâmbătă după amiaza.

Potrivit purtătorului de cuvânt, avionul a decolat probabil de pe aerodromul Marl, situat în apropiere de estul oraşului unde a avut loc accidentul.

Martori au declarat presei locale că aeronava a intrat în coliziune cu un balon cu aer cald cu puţin timp înainte de accident.

Reamintim, că în urmă cu trei luni de zile un alt avion s-a prăbușit pe un câmp de sparanghel la sud de oraşul german Frankfurt.

În tragedie au murit trei persoane.  Avionul cu şase locuri s-a prăbuşit în satul Erzhausen şi a împrăştiat resturi pe o zonă de 20 de metri.

Poliţia susţine că nu ştie până în prezent de unde decolase avionul şi destinaţia spre care se îndrepta. Nu departe de locul prăbuşirii se afla un mic aerodrom.
Tragedia a fost urmată de un accident rutier în care două persoane şi-au pierdut viaţa la câţiva kilometri de locul prăbuşirii.

Accidentul a implicat o maşină de poliţie şi un alt autovehicul. Poliţiştii se grăbeau spre locul prăbuşirii avionului când au avut o coliziune frontală cu cealaltă maşină.
Trei persoane din maşina poliţiei au fost rănite. Cele două persoane aflate în cealaltă maşină au murit, potrivit agerpres.ro