Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie auto soldată cu 3 morți. O mașină a lovit din plin un utilaj de deszăpezire
Tragedie auto soldată cu 3 morți. O mașină a lovit din plin un utilaj de deszăpezire

Tragedie auto soldată cu 3 morți. O mașină a lovit din plin un utilaj de deszăpezire

O tragedie auto s-a petrecut, luni, după ce un șofer a pierdut controlul și a lovit un utilaj de deszăpezire.

Tragedie auto produsă în condiții meteo extreme. Trei persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, fiind transportate la spital. Și asta din cauza unui accident produs luni pe A1, la km 270. Evenimentul dramatic a avut loc în zona localităţii Sălişte, judeţul Sibiu, după ce un autoturism a lovit un utilaj de deszăpezire.

Potrivit ISU Sibiu, echipajele de pompieri militari au intervenit la faţa locului. A fost nevoie de descarcerare pentru a scoate victimele înregistrate după această tragedie auto.

Doi tineri au scăpat cu bine din această tragedie auto

Alte două persoane, doi tineri de 17, respectiv 20 de ani, au primit îngrijiri medicale şi au fost transportate la UPU Sibiu. Sunt conştiente şi politraumatizate.

Oficialii de la IPJ Sibiu precizează că accidentul s-a produs pe sensul Deva – Sibiu. Coliziunea a avut loc între un autoturism şi un utilaj aparţinând DRDP Braşov, conform Agerpres.

Vremea din ultimele 24 de ore a creat mari probleme și șoferilor, și autorităților. În ultimele trei zile, s-au înregistrat 3.526 de situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit în ţară pentru stingerea a 137 de incendii. Echipajele SMURD au acordat prim-ajutor pentru 2.991 de persoane. Datele au fost oferite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Echipajele de descarcerare au avut mult de lucru după ce a crescut numărul accidentelor

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 23 de cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, patru persoane şi-au pierdut viaţa, în judeţele Buzău, Constanţa, Sălaj şi în municipiul Bucureşti, precizează IGSU.

S-au semnalat efecte la nivelul a şase judeţe – Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Sibiu, Timiş şi municipiul Bucureşti. Acolo unde pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autovehicule derapate. Dar şi pentru degajarea copacilor căzuţi şi cablurilor electrice rupte, fiind avariate mai multe autoturisme. În urma acestor evenimente, nu au fost înregistrate victime.