update: Miercuri la prânz, Digi24 a anunţat că bilanţul negru a ajuns la 11 morţi. O femeie de 84 de ani este cea care a decedat. Ea era internată cu Covid-19 în pavilionul cuprins de flăcări şi avea probleme de sănătate mai vechi. După stingerea incendiului, aceasta a fost mutată la Spitalul Universitar de Urgență Elias.

ştirea iniţială: Tragedia de la Matei Balș. A mai murit un pacient. Numărul deceselor se ridică la nouă.

Ministerului Sănătății a anunțat că, marţi dimineaţa, a fost înregistrat încă un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota.

Femeia era internată în secția de Terapie Intensivă. Ea se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului. Până acum, nouă persoane au decedat.

Tragedia de la Matei Balș

Un grav incendiu a izbucnit în dimineața de 29 ianuarie la un pavilion al Spitalului „Matei Balş” din Capitală. Mai multe persoane au decedat, au fost afectate 4 saloane. Primul apel a fost primit la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute. Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter. Acesta a cuprins o suprafață de 100 – 120 mp. 4 saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a spus comandantul intervenției.

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, care este spital Covid-19. De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane. Acestea au fost trafsferate către spitalele Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”. Restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Mai multe persoane au fost audiate. De asemenea, anchetatorii au anunțat că audierile vor continua și în zilele următoare. În urma acestei tragedii, s-a cerut demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculesc. Acesta, însă, a anunțat că nu va demisiona .