Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedie la spital. Un bărbat de 87 de ani, alt deces înregistrat la Matei Balș
Tragedie la spital. Un bărbat de 87 de ani, alt deces înregistrat la Matei Balș

Tragedie la spital. Un bărbat de 87 de ani, alt deces înregistrat la Matei Balș

Un bărbat în vârstă de 87 de ani este cel de-al șaptelea deces înregistrat după tragedia de vineri de la Institutul Matei Balș

Un bărbat  în vârstă de 87 de ani este un nou deces înregistrat, în această primă parte a zilei, din cauza tragediei de la Matei Balș din București. Informația a fost  confirmată oficial de Ministerul Sănătății. Conform sursei citate, în acest caz ar fi vorba despre un bărbat de 87 de ani.

„Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Un alt deces a mai fost înregistrat la un bărbat în vârstă de 70 de ani, după incendiul de la institutul Matei Balș. Un alt caz a fost cel al unei femei de   58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgență București. Aceasta se afla în stare foarte gravă.

Încă un deces în tragedia de la Matei Balș

Un grav incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului „Matei Balş” din Capitală. Mai multe persoane au decedat, au fost afectate 4 saloane. Primul apel a fost primit la 5.05, iar primul echipaj pompieri a ajuns după 8 minute. Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter. Acesta a cuprins o suprafață de 100 – 120 mp. 4 saloane erau afectate, iar arderea era generalizată, cu posibilități de extindere, a spus comandantul intervenției.

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, care este spital Covid-19. De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane. Acestea au fost trafsferate către spitalele Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”. Restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.