Evenimentul Zilei > Actualitate > Audiate în stare de șoc. Infirmierele de la Matei Balș, ridicate cu funingine pe mâini
Audiate în stare de șoc. Infirmierele de la Matei Balș, ridicate cu funingine pe mâini

Audiate în stare de șoc. Infirmierele de la Matei Balș, ridicate cu funingine pe mâini

Mai multe infirmiere de la Matei Balș au fost duse la audiere în stare de șoc, când încă mai aveau funingine pe mâini în urma incendiului.

Infirmiere cu funingine pe mâine, luate de la spitalul Matei Balș și duse la audiere.

Informațiile au fost prezentate de avocatul uneia dintre acestea. Constantin Durgheu, avocat specializat pe incendii majore și apărător în cazul Colectiv, vorbește despre modul în care s-au desfășurat audierile în dimineața incendiului de la Matei Balș.

El susține că infirmierele încă aveau funingine pe mâini și că erau în stare de șoc.

Nu a vurt să dezvăluie pe cine reprezintă. „Nu dau numele clientului, e o infirmieră”, a spus avocatul.

Avocatul consideră că audierile au fost „premature”

„Doamnele de acolo erau bulversate. Clienta cu care am fost împreună a repetat în fața polițistului că nu știe dacă vreodată îi va dispărea din minte imaginea nefericitului care ardea în flăcări.

E o traumă. Nu ai ajuns să mergi acasă la soț, la copii, să faci un duș, să îți iei familia în brațe… Direct la audieri?”, a spus Constantin Durgheu.

Infirmiere cu funingine pe mâini, duse la audiere

„Cazul este complicat prin faptul că are consecințe deosebit de grave. Orice deces în plus nu face altceva decât să creeze o presiune și mai mare.

Nu putem vorbi de acuzarea cuiva fără a se stabili măcar aparent, cu probe solide, cauza incidentului.

Dosarul nu este deschis pe numele unei persoane, nimeni nu este acuzat, deoarece nu se poate ști cu exactitate dacă o persoană poate fi considerată suspectă și, mai departe, inculpată.

Dacă accidentul a avut cauze obiective, neimputabile cuiva, se clasează dosarul de urmărire penală, fără a fi inculpată vreo persoană. Dacă, dimpotrivă, se constată că incendiul a fost provocat de o persoană, acea persoană va fi inculpată”, spune Constantin Durgheu, conform Libertatea.

Reamintim că vineri dimineața la ora 5:00, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Boli infecțioase Matei Balș. În urma incendiului șapte persoane au murit. Ancheta este încă în desfășurare pentru a se stabili cauza incendiului.