Jurnalistul maghiar Bayer Zsolt, extrem de apropiat Guvernului Orban şi implicat, de-a lungul timpului, în diverse acţiuni provocatoatre la adresa României, susține, în editorialul publicat de Magyarnemzet, că ancheta în cazul „ororilor din Caracal” este menită să abată atenția de la scandalul real.

El speculează dispariţia Alexandrei şi Luizei, în încercarea de a demonstra spiritul anti-maghiar care ar caracteriza structurile de forţă din România.

„În timp ce CIA conduce „lupta” împotriva corupției, fetele românești – cu cunoștința și asistența autorităților române – poliție, procurori, servicii secrete – au fost „predate” soldaților americani și, ocazional, bogaților executori austrieci de la baza de rachete americane Deveselu. După ce soldații americani s-au săturat de fete cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, bandele de criminalitate românești au vândut multe fete în rețelele de prostituție din Europa de Vest”, susține Zsolt.

Acesta citează presa românească care a scris că la o pensiune numită No Name de la marginea Caracalului a avut loc întâlniri între soldații americani și fete minore.

În context, jurnalistul maghiar scrie despre „statul de drept” românesc și îl citează pe fostul președinte, Traian Băsescu, care ar fi spus:„Va exista autonomie în Odorheiu Secuiesc ca în Caracal.” „Adevărata autonomie caracaleană se desfășoară în fața ochilor noștri: cei din mafia românească cooperează între ei, iar autoritățile române și-au creat propria lor autonomie împotriva legii”, acuză Bayer Zsolt.

 

Jurnalistul maghiar face referire la vizita Victoriei Nuland care, într-o viztă efectuată în România, a scus că „corupția este o problemă de securitate națională”.

„Băsescu a înțeles imediat cine este cel mai mare licurici și a înființat DNA, parchetul anticorupție, prin intermediul Consiliului Național de Apărărare Naționale din România. Și Laura Codruța Kövesi, care și-a propus să lupte împotriva corupției, în timp ce fratele ei a delapidat nepăsător sute de milioane de la o companie de stat numită Romgaz, a fost adusă la viață. Dar Kövesi nu știa cum să facă față unor astfel de lucruri mici și a trebuit să-l pună în închisoare pe viceprimarul maghiar al Clujului (Horváth Anna n.a.), care, în schimbul ajutorului, a primit bilete de concert (!) De la un antreprenor ungar din Cluj și le-a distribuit copiilor nevoiași. De aceea a primit închisoare (…)”, susține editorialistul maghiar.

Bayer Zsolt a mai scris că în același mod Kovesi ar fi procedat și în cazul primarilor maghiari János Mezei, din Gheorgheni, și Árpád Antal, din Sfântu Gheorghe. „În cele din urmă, amândoi au fost achitați, dar au fost ruinați”, a mai adăugat jurnalistul din Ungaria.

Acesta nu se sfiește să scrie că „Băsescu și Kovesi sunt responsabili în comun pentru „autonomia caracaleană” și, desigur, toți cei care îi controlează din America, puterea din umbră și CIA”.

„Astăzi, Băsescu este membru al UE, în timp ce Kovesi se pregătește să conducă Parchetul European. Aceștia doi au comis cea mai hidoasă trădare. Evident, ei vor avea și locul de muncă potrivit”.