Tragedia de la 2 Mai. Dosarul lui Vlad Pascu va fi reluat de la zero. Update

Tragedia de la 2 Mai. Dosarul lui Vlad Pascu va fi reluat de la zero. Update Ioana Ancuța Popoviciu. Sursa foto: Facebook

Update. Tragedia de la 2 mai. Ioana Ancuța Popoviciu va fi mutată de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, începând cu 1 iunie. Judecătoarea a mai cerut în trecut transferul.

Controversata judecătoare nu se va mai ocupa de dosarul accidentului de la 2 Mai. Acesta va fi preluat de un alt magistrat. După această mutare, întreg dosarul ar putea fi reluat de la zero.

Codul de Procedură Penală prevede, la Art. 354, că un complet de judecată trebuie să rămână acelaşi în tot cursul judecării cauzei. Când acest lucru nu este posibil, completul se poate schimba până la începerea dezbaterilor. După începerea dezbaterilor, orice schimbare intervenită în compunerea completului atrage reluarea dezbaterilor.

Vlad Pascu era aproape de o condamnare pe fond

Astăzi, 21 mai 2024, secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat transferul magistratului Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest transfer va avea loc de la data de 1 iunie 2024.

Magistratul Ioana Ancuța Popoviciu judecă celebrul dosar în care Vlad Pascu este acuzat de producerea accidentului de la 2 Mai. În accident au murit doi tineri.

Vlad Pascu

Noul termen de judecată în Dosarul 2 Mai a fost stabilit pentru data de 23 mai 2024

Recent, Consiliul Superior al Magistraturii a respins solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare a magistratului Ioana Ancuța Popoviciu.

Membrii CSM au apreciat solicitarea IJ ca fiind neîntemeiată.

La un termen trecut, judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident.

Mai mult decât atât, din înregistrări reiese faptul că judecătoarea nu cunoaște pe deplin dosarul „2 Mai”. Aceasta nu știa că Vlad Pascu a omorât două persoane, asta deși acest dosar a fost extrem de mediatizat în spațiul public.

Vlad Pascu

Tragedia de la 2 Mai. Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a formulat o cerere de abţinere

La termenul precedent, judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a formulat o cerere de abţinere. Aceasta a fost respinsă de către Judecătoria Mangalia. De altfel, Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în urmă cu două săptămâni, că nu se impune suspendarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu până la finalizarea procedurilor disciplinare.

În schimb, inspectorii judiciari au considerat că menţinerea în funcţie a judecătorului ar putea influenţa obiectivitatea procedurilor disciplinare.