Mihai Pascu, mai presus de lege. Tatăl șoferului de la 2 Mai surprins încălcând regulile de circulație

Mihai Pascu, mai presus de lege. Tatăl șoferului de la 2 Mai surprins încălcând regulile de circulație Mihai Pascu. Sursa foto. Captură video

Mihai Pascu este tatăl lui Vlad Pascu, tânărul responsabil pentru tragedia de la 2 Mai, din vara trecută. Aflat sub influența drogurilor, Vlad Pascu a accidentat, cu mașina, un grup de studenți, ucigând doi dintre ei.

 

Vlad Pascu și-a recunoscut vinovăția, printr-un acord încheiat cu procurorii. În baza acestui document, el speră că va fi iertat de o parte din pedeapsa pentru tragedia pe care a provocat-o.

Mihai Pascu încalcă regulile de circulație

Vlad Pascu este închis la Penitenciarul Poarta Albă, în județul Constanța, și așteaptă să se încheie procesul în care este judecat. Dosarul penal se află pe rolul Judecătoriei din Mangalia, în prima instanță. Evoluția procesului și, mai ales, prestația judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu a stârnit nemulțumirea rudelor victimelor și a opiniei publice.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timp ce fiul își așteaptă sentința, Mihai Pascu, tatăl șoferului judecat își vede de viață. Și asta fără să se sinchisească foarte mult de legile românești, cel puțin în domeniul rutier. De curând a fost observat în timp ce circula, cu motocicleta pe banda destinată mijloacelor de transport în comun. Lui Mihai Pascu nu părea să-i pese că încalcă regulile sau că ar putea încurca traficul în zonă.

Tatăl lui Vlad Pascu a fost surprins de paparazzii MediaFlux prin Dorobanți. El a fost fotografiat în timp ce mergea cu motocicleta pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun. Traseul respectiv nu poate fi folosit de alte vehicule. Mihai Pascu a oprit la un restaurant, și-a comandat mâncare pentru a casă și a așteptat să-i fie livrată. Apoi, la plecare, a folosit tot banda specială, că tot era liberă.

Tragedia provocată de Vlad Pascu

În luna august a anului trecut, fiul lui Mihai Pascu a provocat o tragedie pe raza stațiunii 2 Mai. Aflat sub influența drogurilor, beneficiind de „spatele” unor ștabi din poliție, el a provocat un accident mortal. Doi tineri și-au pierdut viața, în vreme ce șoferul a trecut mai departe fără să se sinchisească.

Vlad Pascu a fost reținut, ulterior, în Vama Veche. A fost arestat și trimis în judecată în baza Legii Anastasia. Despre fiul lui Mihai Pascu, se poate spune că este primul inculpat pe baza actului normativ. Legea stabilește că șoferii drogați sau băuți, care au comis accidente mortale, nu pot fi condamnați cu suspendare.

După tragedie, părinții lui Vlad Pascu, Miruna și Mihai Pascu, au încercat să-l scoată din pușcărie și să-i obțină o sentință mai blândă. În acest context au ajuns să fie, la rândul lor, anchetați penal.

tatăl lui Vlad Pascu

Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu Sursa foto: MediaFlux

Mihai Pascu, vitezoman înrăit

În contextul tragediei de la 2 Mai, au apărut imagini cu tatăl lui Vlad Pascu, în postura unui șofer pasionat de viteză. În înregistrare, Mihai Pascu, la volanul unui bolid, conduce cu mult peste limita legală, pe un drum de țară. El este însoțit de un amic, destul de îngrijorat de ce s-ar putea întâmpla.

De altfel, tatăl lui Vlad Pascu a acreditat ideea, împărtășită și de apărătorii fiului său, că victimele accidentului de la 2 Mai ar purta o parte din responsabilitate. Declarațiile sunt menite să aducă circumstanțe atenuante fiului săi, în instanță. Pe de altă parte, aceste afirmații au revoltat opinia publică, la fel de mult, ca și pe rudele victimelor.

„Copiii aceia nu se întorceau de la teatru! Ştiţi foarte bine! Se întorceau din Vama Veche ca şi fiul meu! Dacă ei se întorceau la 4 dimineaţa, era normal să aibă alcoolemie, ori alte lucruri! Lăsaţi oamenii ăia în pace că i-aţi distrus cu sănătatea şi îi asmuţiţi împotriva mea şi au ajuns săracii să ameninţe public! Eu de copiii aia nu vreau să vorbesc. Este un lucru tabu pentru mine. Dumnezeu să-i ierte! Am încercat de fiecare dată să fac ce trebuia făcut!”, declara Mihai Pascu.