Evenimentul Zilei > International > Traficanții de droguri nu iartă! Primar de pe lista președintelui, împușcat în cap
Traficanții de droguri nu iartă! Primar de pe lista președintelui, împușcat în cap

Traficanții de droguri nu iartă! Primar de pe lista președintelui, împușcat în cap

Un primar din Filipine a fost împușcat în cap, de traficanții de droguri, ca un mesaj pentru toți oficialii care uită să își plătească datoriile.

Primarul Pablo Matinon avea 55 de ani și a fost împușcat de mai multe ori în cap și în piept, chiar sub ochii colaboratorilor săi. Primarul Matinong a mers să inspecteze lucrările la un șantier de construcție a unui drum, loc unde a fost ucis de traficanții de droguri. De locul unde se afla edilul s-a apropiat o motocicletă cu doi bărbați, care i-au tras două gloanțe în cap.

Apoi, ca să fie siguri că primarul va muri, asasinii la comandă au revenit și l-au împușcat de mai multe ori în zona pieptului. Potrivit raportului poliției din zona Sto Nino, în timpul asasinatului a mai fost rănită și o femeie care se afla alături de primar, fiind un inginer specialist în drumuri și poduri. La fața locului au intervenit polițiștii și medicii. Femeia a fost transportată la spital cu răni grave, în timp ce primarul a fost declarat mort.

Crima a avut loc în provincia Cotabato de Sud, unde poliția a instalat mai multe filtre pentru a-i prinde pe atacatori.

De menționat este faptul că în urmă cu un an de zile, președintele din Filipine, Rodrigo Duterte a spus despre primarul Pablo Matinong că este în strânsă colaborare cu traficanții de droguri, pe lista oficială fiind 50 de politicieni. ”Dacă eşti corupt, te voi aduce cu un elicopter la Manila şi te voi arunca din el. Am mai făcut acest lucru înainte, de ce nu aş face-o din nou. Cât timp ei (n.red: traficanţii de droguri) sunt acolo şi indiferent cât timp eu voi fi preşedinte, fie că vorbim de o perioadă scurtă sau lungă, îi voi ucide pe toţi, de la ultimul traficant de pe stradă până la ultimul baron al drogurilor,” a spus Rodrigo Duterte, preşedintele Filipinelor.

La momentul respectiv, primarul Matinong a negat acuzația adusă de șeful statului și a spus că aceasta are la bază o luptă pur politică. Matinong a câștigat detașat alegerile locale, dar a fost ucis acum de traficanți.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: