Evenimentul Zilei > Actualitate > Traficanți de mașini de lux și tablouri, în cârdășie cu angajații RAR. Cum au fost prinși
Traficanți de mașini de lux și tablouri, în cârdășie cu angajații RAR. Cum au fost prinși

Traficanți de mașini de lux și tablouri, în cârdășie cu angajații RAR. Cum au fost prinși

O rețea de traficanți de obiecte de lux a fost destructurată, luni. Polițiștii de la Crimă Organizată și de la DGA, sub coordonarea unui procuror DIICOT Caraș Severin, au derschis în mai multe locații din județul Timiș și alte cinci județe. Operațiunea vizează inclusiv angajații Registrului Auto Român Timiș, care mijloceau comercializarea mașinilor de lux furate din Occident.

Porsche, Mercedes, BMW – sunt cțâteva din brandurile preferate de traficanți. mașinile erau furate din Occident, și aduse în țarp prin punctele de frontier din vestul țării, însoțite de documente ale unor mașini de același timp, accidentate, acte care erau cumpărate de hoți.

Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevăzute în actele respective, după care se efectua inspecția RAR, de regulî la Timișoara, iar autoturismele erau înmatriculate și apoi vândute.

Comoplicii de la Registrul Auto Român ascundeau în scripte datele tehmnice care demonstrau faptul că autovehiculele supuse verificării erau furate.

În timpul anchetei, s-a stabilit că hoții de mașini de lux se ”ocupau” și cu opere de artă valoroase, respective tablouri.

Vom reveni cu amănunte.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: