Evenimentul Zilei > Actualitate > TRAFICANTĂ la 16 ani. O elevă s-a ales cu DOSAR PENAL pentru comerț ILEGAL cu ARTIFICII
TRAFICANTĂ la 16 ani. O elevă s-a ales cu DOSAR PENAL pentru comerț ILEGAL cu ARTIFICII

TRAFICANTĂ la 16 ani. O elevă s-a ales cu DOSAR PENAL pentru comerț ILEGAL cu ARTIFICII

O elevă s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii au surprins-o că vindea artificii pe care le-a cumpărat, ilegal, din Bulgaria. Alături de adolescentă, sunt cercetați și trei bărbați, din județul Giurgiu, pentru efectuarea de operațiuni ilegale cu articole pirotehnice.

O fată de 16 ani, elevă în municipiul Giurgiu, avea acasă un adevărat depozit de petarde. Prinsă în flagrant, polițiștii de la IPJ Giurgiu au descoperit că deținea, fără drept și oferea spre vânzare, de la domiciliul său, 471 de petarde. Adolescenta a declarat că le cumpărase din Republica Bulgaria și le comercializa în scop personal, fără a fi autorizată în acest sens.

De asemenea cu ocazia activităților specifice desfășurate în sistem integrat de către polițiștii din Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Giurgiu cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, în  punctul de trecere al frontierei Giurgiu – Russe, au fost depistați trei bărbați de 20, 28, respectiv 52 de ani din localitatea Telega, jud. Prahova, care dețineau într-o autoutilitara înmatriculată în Republica Bulgaria,  mai multe articole pirotehnice.

Cu ocazia verificării amănunțite a interiorului mijlocului de transport au fost identificate 456 bucăți articole pirotehnice, categoria a-II-a și a-III-a despre care aceștia au declarat că le achiziționaseră din Republica Bulgaria și că nu sunt autorizați pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în ambele cauze au fost întocmite dosare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.