Trafic blocat pe Valea Oltului. Un copac prăbușit a dat circulația peste cap

Trafic blocat pe Valea Oltului. Un copac prăbușit a dat circulația peste cap Poliție, jaf. Sursa foto: Martin Brayley | Dreamstime.com

Traficul pe Valea Oltului a fost restricționat după ce un copac s-a prăbușit pe carosabil. La această oră se lucrează la degajarea șoselei, conform DRDP Brașov.

Autoritățile din Sibiu au transmis o avertizare legată de blocarea traficului pe șoseaua de pe Valea Oltului, Drumul Național 7. Conform sursei citate, din cauza furtunilorși a vântului puternic, un copac a căzut, miercuri dimineața în zona localității Lazaret, pe Valea Oltului.

Copacul care s-a prăbușit a blocat carosabilul, astfel că traficul nu s-a mai putut derula în bune condiții. S-a întâmplat din cauza vântului și a ploilor abundente. Drept urmare, autoritățile au luat decizia de a impune restricții până când se vor rezolva situațiile de blocaj.

Traficul a fost restricționat în zonă, miercuri dimineața, în Lazaret, în contextul lucrărilor de eliberare a drumului național. Lucrările s-au încheiat după aproximativ o oră, timp în care drumarii au făcut eforturi pentru a îndepărta copacul prăbușit și resturile de vegetație.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pe DN7 km 242+600, în Lazaret, Sibiu, un copac a căzut pe carosabil, din cauza ploilor abundente. Traficul a fost restricționat pe ambele sensuri de la ora 6,10 la ora 7,00”, au anunțat reprezentanții DRDP Brașov, conform publicației locale Ora de Sibiu.

Cod galben de vânt puternic în 27 de județe

În acest context, trebuie spus că meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic. Acesta va fi valabil pe parcursul întregii zile de miercuri, între orele 06:00 și 21:00. Sunt vizate un număr de 27 de județe ale țării. Astfel, conform prognozei ANM, pe parcursul zilei de miercuri, în data de 18 mai, vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55 până la 70 km/h. Local, în Carpații Meridionali și în cei Orientali, rafalele vor depăși viteze de 60 până la 70 km/h, iar în zona înaltă de 90 până la 100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45 până la 55 kilometri pe oră. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.

Cele 27 de judeţe vizate de atenţionarea cod galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.