Evenimentul Zilei > Politica > Trădare în PNL! Un lider al partidului se înscrie în USR. Candidează la primăria Alba
Trădare în PNL! Un lider al partidului se înscrie în USR. Candidează la primăria Alba

Trădare în PNL! Un lider al partidului se înscrie în USR. Candidează la primăria Alba

Gabriel Pleșa, care până vineri dimineață a fost vicepremier al municipiului Alba Iulia, și-a dat demisia din PNL și va candida pentru funcția de primar din partea USR Alba.

Gabriel Pleșa a declarat că vineri își va anunța candidatura alături de USR, partid în care se va înscrie.

„Astăzi, 14.02.2020, dl. Pleşa Gabriel Codru şi-a înregistrat demisia din funcţia de viceprimar şi consilier local al municipiului Alba Iulia. Documentul a fost înregistrat la ora 08:47 sub numărul 16749. În prima şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia se va lua act de demisia dlui.

Pleşa şi se va vacanta un mandat de consilier local. Următorul supleant, conform listei depuse la alegeri de Partidul Naţional Liberal, este dl. Rareş Buglea. Partidul Naţional Liberal va trebui să confirme că dl. Rareş Buglea are calitatea de membru de partid şi că este următoarea opţiune pentru validarea mandatului de consilier local”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Acesta a primit propunerea din partea reprezentanților USR în urmă cu două săptămâni. Aceștia anunțau în acea perioadă că îl vor susține și dacă va candida ca independent, cu o singură condiție: să semneze un manifest politic care cuprinde un program politic și administrativ.

La scurt timp după ce Mircea Hava a devenit europarlamentar, au apărut disputele în interiorul organizației, cu privire la cine îi va lua locul fostului primar, în condițiile în care și Voicu Paul și Gabriel Pleșa își doresc să candideze.

Se pare, însă, că Hava îl preferă pe Voicu Paul, pe care l-a susținut pentru preluarea atribuțiilor de primar până la alegeri, informează G4media.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: