Evenimentul Zilei > Actualitate > Tot mai multe zone din România intră în scenariul roșu. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile?
Tot mai multe zone din România intră în scenariul roșu. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile?

Tot mai multe zone din România intră în scenariul roșu. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile?

Incidența cazurilor COVID a crescut puternic în multe zone ale țării, așa că autoritățile sunt forțate să ia măsuri dure.

Potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, restricțiile se vor lua pe zone, în funcție de rata de incidență.

În zonele din România care intră în scenariul roșu nunțile și botezurile sunt acum de ordinul trecutului, iar unitățile din industruia HORECA sunt nevoite să închidă.

Localități care au intrat deja în „scenariul roșu”

La Feleacu în județul Cluj, o comună aflată la doar 7 kilometri de Cluj-Napoca, incidența a depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Rata îmbolăvirilor de situează la 3.37, iar de joi, 9 septembrie, oamenii trebuie să se conformeze noilor măsuri. De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis în cursul săptămânii trecute o nouă serie de restricții pentru comuna Mărgău, după ce rata incidenței a depășit 12 la mia de locuitori.

Și înjudețul Arad au fost introduse restricții de circulație în mai multe localități.

La Denza, inciența cazurilor a ajuns la 10,14 la mia de locuitori, iar din weekend vor fi introduse restricții de circulație pe timp de noapte. De asemenea, magazinele au un program special până la ora 18:00.La Igești, problema este similară. Rata cazurilor a ajus tot la 10,14, iar Consiliul Județean Arad a stabilit măsuri clare.

Bilanț Covid-19 pentru 2 septembrie 2021

Până joi, 2 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.101.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.056.922 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.470 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până joi, 34.617 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 01.09.2021 (10:00) – 02.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 26 de decese (9 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 26 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 la categoria de vârstă peste 80 ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.642. Dintre acestea, 322 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 101 sunt minori, 98 fiind internați în secții și 3 la ATI, scrie wowbiz.ro.