Evenimentul Zilei > Justitie > Torţionarul Alexandru Vişinescu rămâne în puşcărie
Torţionarul Alexandru Vişinescu rămâne în puşcărie

Torţionarul Alexandru Vişinescu rămâne în puşcărie

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, rămâne în puşcărie, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de întrerupere a executării pedepsei de 20 de ani pe motive medicale

Fostul comendant al Penitenciarului  Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu (92 de ani), poate fi tratat în sistemul penitenciar, arată un raport al Comisiei superioare de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Specialiştii INML au recomandat ca torţionarul să îşi execute întreaga pedeapsă la Spitalul Penitenciarului Jilava.

Avocata Camelia Niculescu, cea care îl reprezintă pe Vişinescu, a declarat pentru EVZ că ieri a avut loc ultimul termen al procesului în care fostul comandant cere întreruperea executări pedepsei pe motive de sănătate. Dosarul s-a judecat în şedinţă secretă.

Procesul lui Vişinescu a fost repus pe rol în data de 15 decembrie 2017, tocmai pentru că instanţa a reţinut cauza în pronunţare în lipsa acestui raport al INML. Torţionarul fusese dus la analize cu trei zile înainte de dezbaterile finale, care au avut loc pe 7 decembrie. În cursul anului trecut, Vişinescu a fost supus mai multor analize, realizate de medici de la mai multe spitale.

Potrivit unor surse judiciare, torţionarul suferă de opt afecţiuni, dintre care cea mai gravă este una de natură neurologică. Potrivit surselor citate, Vişinescu are episoade în care îşi pierde uneori cunoştinţa, iar mâinile îi tremură incontrolabil, fiind ajutat de un asistent personal, din rândul deţinuţilor. Acesta din urmă este un consilier juridic condamnat pentru abuz în serviciu care beneficiază de zile-câştig pentru ajutorul pe care îl acordă torţionarului, găsit vinovat de moartea a cel puţin 12 oameni din cauza condiţiilor inumane de detenţie, crime împotriva umanităţii pentru care Vişinescu a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: