Top 10 tendințe în aranjamentele florale ale anului 2019

Top 10 tendințe în aranjamentele florale ale anului 2019

Anul 2019 este caracterizat de diversitate și în arta florală. Pe de-o parte, designerii florali ne propun buchete îndrăznețe, în culori vii...

Aranjamentele florale reprezintă cadoul ideal în numeroase ocazii, dar pot fi și un element important în decorul unei încăperi sau, pur și simplu, o prezență reconfortantă în perioadele stresante.

Anul 2019 este caracterizat de diversitate și în arta florală. Pe de-o parte, designerii florali ne propun buchete îndrăznețe, în culori vii, care se evidențiază ușor, iar pe de altă parte, observăm o aplecare către minimalism și un mod de viață caracterizat de calm și liniște. Iată tendințele florale care vor domina acest an.

1. Aranjamente florale pline de prospețime

În 2019 tindem către un echilibru sănătos între corp și minte. Acest lucru se va remarca în interioarele caselor noastre prin aranjamente florale cu aspect futuristic, geometric. Florile și plantele trebuie să sugereze prospețime și vitalitate. Contrastul dintre trandafirii albi și florile mov de lisianthus, de exemplu, conferă o intensitate aparte aspectului unui buchet.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Flori delicate

Anul acesta ne întoarcem la delicatețe. Vom avea flori cu forme rotunjite, ambalate în materiale plăcute la atingere. Lumea noastră se confruntă cu probleme sociale dure și avem nevoie de o abordare tandră a vieții. De aceea, maeștrii florari mizează pe aranjamente florale simple, formate din buchete plante în culori blânde, cu frunze rotunde, ovale sau lobate.

3. Ghivece în culori calde

Aranjamentele florale în ghivece de lemn sau din ceramică în tonuri de bronz sau cupru, care contrastează puternic cu nuanțele intense ale trandafirilor roșii ori cu albul pur al begoniilor, se regăsesc printre propunerile designerilor florali pentru anul 2019.

4. Flori care sugerează optimism

În aranjamentele florale pentru nunțile anului 2019 este accentuat optimismul. Vorbim despre plante cu texturi inedite, a căror inflorescență surprinde prin forme neobișnuite, precum orhideele, Amaryllis (un soi de crin cu aspect exotic), dar și despre componente decorative surprinzătoare, precum mugurii de salcie, ardeii roșii sau bambusul.  

5. Ambalaje reciclabile

Importanța sustenabilității crește și se vor folosi tot mai multe materiale reciclate pentru împachetarea buchetelor. De asemenea, se vor utiliza mai mult decât în anii precedenți frunzele și florile uscate, atât ca aranjamente de sine stătătoare, cât și ca elemente în compoziția buchetelor.

6. Inspirație din natură

Unul dintre trendurile anului 2019 este inspirat din culorile pădurii: tonurile întunecate de verde, maro, galben și mov se regăsesc în paleta cromatică a multor aranjamente florale.  

7. Elemente surpriză: ciupercile

Ciupercile vor fi și ele la modă în 2019, chiar și în buchete. Acestea dau o notă îndrăzneață, prin imprimeurile și texturile deosebite. Asortate cu afine, crenguțe de brad și frunze uscate, vor evidenția cele mai creative aranjamente florale.

8. Aranjamente florale îndrăznețe

Pentru ocaziile speciale care cer un decor floral pe măsură se potrivesc aranjamentele în culori fie îndrăznețe, fie neobișnuite, precum roșu, turcoaz, gri, maro sau portocaliu stins. Designerii recomandă alegerea plantelor tropicale sau cu aspect oarecum extravagant, precum orhideea, liana cu flori de flacără (Gloriosa superba), gura-leului, gladiola, crinul făclie (Kniphofia).

9. Nuanțe de auriu

Fie că se va regăsi în culoarea ghivecelor, pe petalele florilor sau în fundițele decorative, fie că își va face apariția în aranjamentele florale uscate, auriul va fi, cu siguranță, un trend puternic în acest an. Este dedicat în special celor care preferă buchetele cu design sofisticat și prețios.

10. Frunze lucioase

Plantele-vedetă în 2019 sunt cele cu frunze luminoase, lucioase, care conferă întregului aranjament o notă irezistibilă de prospețime și dinamism. Gardenia, iasomia de Madagascar și magnolia sunt câteva exemple de flori cu frunze strălucitoare, dar se poate obține același efect incluzând în aranjament plante decorative precum ruscus sau ferigă.

 

 

Așadar, dacă îți place să oferi flori și să-i impresionezi pe cei dragi cu alegerile tale, sau îți place să creezi decoruri florale pline de farmec, îți recomandăm ca anul acesta să te orientezi către buchetele și aranjamentele florale care urmează unul sau mai multe dintre trendurile enumerate mai sus.