Evenimentul Zilei > Politica > Eugen Tomac: „Preşedintele are de luat o decizie extrem de grea”
Eugen Tomac: „Preşedintele are de luat o decizie extrem de grea”

Eugen Tomac: „Preşedintele are de luat o decizie extrem de grea”

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat, astăzi, că Iohannis ar trebui să convingă majoritatea politică să găsească altă propunere de premier.

"Pentru binele României, domnul Dragnea ar trebui să renunţe la această gândire extrem de îngustă, care poate pune în dificultate România şi relaţiile noastre ce ţin de securitatea României. Deci din acest punct de vedere, preşedintele are de luat o decizie extrem de grea şi sper să găsească înţelepciunea necesară pentru a-i convinge pe cei din majoritatea PSD-ALDE-UDMR să vină cu altă propunere mult mai sigură, mult mai înţeleaptă", a spus Tomac, la RFI.

Alegerea premierului trebuie să se facă "în termeni de stat", pentru că "România se află într-o poziţie geografică extrem de importantă" şi contextul european implică "foarte multă responsabilitate în luarea deciziilor", a remarcat preşedintele executiv al PMP.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.