Tomac: „Orice personaj suspect sau partizan al grupărilor teroriste ar trebui expulzat”

Tomac: „Orice personaj suspect sau partizan al grupărilor teroriste ar trebui expulzat”

Președintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, a transmis un mesaj de solidaritate după atentatele din Spania. De asemenea, el a precizat că statele trebuie să fie pregătite să facă față amenințărilor teroriste.

„Terorismul lovește din nou în Europa, iar victime sunt oameni liberi și nevinovați. Printre cele aproape o sută de victime de la Barcelona sunt și doi români. În Catalonia locuiește o comunitate româneasca de peste 150 000 de cetateni ai României. Să ne rugăm pentru ei și pentru cei 13 nevinovați care și-au pierdut viața în acest atac terorist înfiorător. Sper ca românii noștri și toți ceilalți răniți să se refacă cât mai curând”, a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că „din nefericire, aceste minți bolnave vin în Europa și seamănă teroare, iar statele trebuie să fie tot mai pregătite, prin structurile specifice, să facă față acestor amenințări”.

„Nu cred că mai trebuie tolerat vreun personaj suspect sau partizan al acestor grupări teroriste. Orice individ identificat trebuie expulzat imediat”, a concluzionat deputatul PMP.

Ne puteți urmări și pe Google News

O furgonetă a intrat într-o mulţime de oameni în zona Las Ramblas, Spania. După câteva ore, trei polițiști au fost călcați, intenționat, de altă mașină. Numărul morților se ridică la 13, iar cel al răniților la peste 100. Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat atentatul.