Obiectul din bucătărie care e un pericol pentru sănătate. Nu mai faceți greșeala asta niciodată

Obiectul din bucătărie care e un pericol pentru sănătate. Nu mai faceți greșeala asta niciodatăTocătorul de lemn. Sursa foto: Pixabay

Tocătorul de lemn este piesa de rezistență în bucătăriile gospodinelor, dar puține știu cum se face îngrijirea potrivită pentru a-l ține departe de germenii care se dezvoltă foarte rapid.

Tocătorul de lemn poate deveni un pericol pentru sănătate

Prin folosirea frecventă, pe tocător apar mici striații care favorizează proliferarea bacteriilor. Dacă nu adoptăm măsurile corespunzătoare, acest lucru poate duce la contaminare încrucișatămai ales atunci când este utilizat pentru carne de pasăre, pește și legume.

Din acest motiv este recomandat să speli tocătorul de lemn după fiecare utilizare. Curățarea se face imediat cu o clătire rapidă cu apă și uscare.

Tocătoru de lemn nu se introduce niciodată un în mașina de spălat vase, deoarece expunerea prelungită la apă poate duce la crăpături și deformări ale acestuia. Aceste crăpături pot deveni un mediu favorabil pentru bacterii, care pot provoca îmbolnăviri. În schimb, spală tocătorul manual după fiecare utilizare, urmând pașii de mai jos.

Shish Kebab, Carne, CeapaTocătorul de lemn. Sursa foto: Pixabay

Nu este recomandat detergentul de vase

Detergentul de vase nu este nerecomandat pentru tocătorul de lemn din bucătărie deoarece este conceput pentru a elimina grăsimile și murdăria de pe vesela din bucătărie, iar ngredientele chimice din compoziția sa pot influența și materialele naturale, cum ar fi lemnul.

Încă un aspect important, pe parcursul utilizării, acest produs poate duce la uscarea și crăparea lemnului. De asemenea, experții avertizează că, din această cauză, placa de lemn va avea o durată de viață mai scurtă, iar rezistența sa va fi  diminuată. Astfel, pot apărea crăpături sau așchii.

Pâine, Pâine De Secara, NutriţieTocător de lemn. Sursa foto: Pixabay

Tocătorul de lemn, curătaț cu lămâie și sare

Curățarea lunară a tocătoarelor din lemn cu suc de lămâie și sare reprezintă o metodă eficientă de întreținere. Această tehnică ajută la eliminarea petelor de pe tocător și, în cazul în care acesta are un miros de usturoi sau ceapă, te va ajuta să-l reîmprospătezi.

Un studiu a arătat că contaminarea cu bacterii dăunătoare poate apărea în intervalul de 3 până la 10 minute după ce suprafața tocătorului este expusă. De asemenea, substanțele grase, precum cea de pui, porc, pot persista pe suprafață și pot reprezenta un risc pentru siguranța alimentelor timp de mai multe ore, scrie thatlittleshop.co.

Ne puteți urmări și pe Google News