Carnea de porc, înlocuită de Revelion. Chef Nicolai Tand dezvăluie secretul său
- Antonia Hendrik
- 31 decembrie 2024, 18:33
Carnea de porc este nelipsită din meniul special de Revelion, dar puțini știu că poate fi înlocuită cu un alt preparat mult mai ușor și mai sănătos, spune chef Nicolai Tand, care oferă și rețeta.
Carnea de porc nu mai este vedeta meniurilor de Revelion
Nicolai Tand este un bucătar foarte de apreciat în România, iar cu ocazia Revelionului, el oferă noi sugestii culinare pentru cei care pregătesc masa de sărbătoare. Astfel, celebrul chef recomandă tuturor rețeta ideală.
Carnea de porc este ingredientul principal al meselor festive, însă Nicolai Tand a dezvăluit că preferința sa se îndreaptă spre carnea de vită. De asemenea, câștigătorul Asia Express a subliniat importanța de a fi atenți la porțiile de mâncare pe care le consumăm în această perioadă.
„Eu unul nu mă omor neapărat după curcan de Revelion. O carne bună mi-ar plăcea recunosc, dar o carne de vită pentru că pe unde mergi ți se oferă cam aceeași mâncare în perioada asta: porcării, salată boeuf, sarmale etc”.
Ce alege pentru masa de Revelion
Nicolai Tand spune că „pentru masa de Revelion, aș alege vita sau un pește lejer, și așa se zice că e bine să mănânci în noaptea dintre ani pește ca să fii ușor, să treci prin viață așa ca peștele prin apă, în anul care vine.
Carnea de porc nu mai este vedeta meniurilor de Revelion. Sursa foto: Pixabay
Mâncarea grea, mai ales de Revelion când mănânci târziu, nu e tare bună. Mâncarea e bună, dar trebuie să știi s-o mănânci. E ca băutura! O bei cu drag, dar, dacă nu știi s-o stăpânești, te pune jos. Așa e și mâncarea”, a spus bucătarul pentru click.ro.
Carnea de porc înclocuită cu steak de vită
Nicolai Tand a împărtășit un preparat special pentru sărbătorile de Anul Nou. El a prezentat o rețetă delicioasă de steak de vită. Ingredientele necesare pentru rețetă.
- mușchi sau vrăbioară de vită,
- o crenguță rozmarin,
- un cub unt,
- sare de mare,
- piper negru boabe,
- și ulei de măsline.
Carnea de porc nu mai este vedeta meniurilor de Revelion. Sursa foto: Pixabay
Cum se prepară rețeta propusă de Revelion
În primul rând, este necesar să măcinați piperul într-un mojar. Datorită prospețimii sale, acest ingredient va oferi preparatului o aromă deosebită. Între timp, carnea trebuie să fie rumenită într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
Apoi, adăugați cubul de unt și crenguța de rozmarin, iar carnea se va stropi cu sosul format în tigaie. După ce friptura s-a rumenit pe ambele părți, o puteți scoate pe un tocător de lemn și presărați deasupra sare de mare și piper măcinat.