Elevii din echipa Cassiopeia s-a calificat în faza finală a competiției Zero Robotics, în Boston, SUA. Tinerii au demarat o strângere de fonduri pentru a face rost de bani pentru biletele de avion necesare deplasării.

Competiția internațională „Zero Robotics High School Tournament” este organizată anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenției Spațiale Europene ESA și Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din USA. Concursul va avea loc în Boston, pe parcursul lunii ianuarie 2019. Concursul are ca scop programarea roboților spheres – sateliți experimentali, aflați la bordul Statiei Spațiale Internaționale și se încheie cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul MIT, cea mai cunoscută universitate de inginerie din lume.

Echipa Cassiopeia trebuie să participe la finala de la Boston în 28 ianuarie. Așa că cei opt elevi din la Liceul Grigore Moisil care fac parte din echipă și profesorul lor Mircea Lupșe-Turpan trebuie să strângă 18.275 de euro până în 20 ianuarie. Cei interesați pot sprijini echipa făcând donații aici sau prin paypal. Banca Transilvania cont lei: RO32BTRLRONCRT0397336301.

Competiția internațională Zero Robotics are în finală trei echipe formate din elevi timișoreni care au acces la acest stadiu al competiției. S-au calificat următoarele licee: Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, echipă mixtă cu Colegiul Național „C. D. Loga” și Liceul Teoretic „J. L. Calderon”, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” – Timișoara; echipă mixtă Liceul Teoretic „Grigore Moisil” și Colegiul Național Bănățean.

 

 

Te-ar putea interesa și: