Evenimentul Zilei > Actualitate > Tinerii, atraşi de firmele de renume
Tinerii, atraşi de firmele de renume

Tinerii, atraşi de firmele de renume

La târgul de joburi „Angajatori de Top“, studenţii s-au înghesuit să-şi depună CV-urile la companiile cu branduri puternice.

Mii de tineri au luat ieri cu asalt Sala Palatului din Capitală, în ultima zi a târgului de joburi „Angajatori de Top“ organizat de firma de recrutare Catalyst Solutions. În cadrul evenimentului au fost scoase la concurs 3.000 de locuri de muncă de către 114 firme. Studenţii din primul an de facultate au fost interesaţi de poziţiile part-time, precum cele de recepţioner ori de casier la compania Metro.

Reprezentanţii firmei spun că pentru astfel de slujbe caută tineri dinamici, motivaţi, care doresc să înveţe lucruri noi şi cărora le place să lucreze cu oamenii. „Sunt în primul an de facultate şi este foarte important să merg la şcoală, dar vreau să şi lucrez. Este normal ca la această vârstă să nu le mai cer bani părinţilor. Un post part-time este exact ce am nevoie“, spune Cristian Ungureanu, student la Psihologie, la Universitatea „Spiru Haret“.

Studenţii vor să lucreze
în companii de top

Foarte mulţi tineri au fost interesaţi şi de postul de asistent de taxe, scos la concurs de compania de consultanţă KPMG. „Sincer să fiu, nu ştiu foarte multe despre acest post, dar este adresat studenţilor şi absolvenţilor, iar experienţa nu este obligatorie. Motivul principal pentru care vreau să obţin jobul este pentru că îmi doresc foarte mult să lucrez la firma care a fost desemnată anul trecut cea mai bună din România (de revista «Capital» – n.r.). Un început de carieră aici îţi poate deschide multe uşi“, motivează Răzvan T., student în anul IV la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu“.

S-au înghesuit la seminţe

Numeroşi studenţi s-au arătat mai interesaţi de „marfa“ de pe mesele angajatorilor decât de oferta de joburi a acestora. Fără nicio jenă, ei luau teancuri de pliculeţe de şampon şi pungi cu detergent. Mulţi candidaţi au plecat acasă cu sacoşe pline cu alune, seminţe, sticle cu suc şi bomboane.

Foarte apreciate de tineri s-au dovedit a fi şi brelocurile, pixurile şi agendele oferite de firme. „Dacă sunt gratis, de ce să nu iau? Ce-i rău în asta? Dacă tot nu mă încadrez în cerinţele lor, pentru jobul pe care mi-l doresc, fiindcă n-am experienţă, măcar cu nişte bomboane, un suc şi o pungă cu alune să mă aleg. Cel puţin ştiu că n-am venit degeaba“, argumentează uşor îngâmfată Ioana S., studentă în anul II la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti.

PRETENŢIE


Măcar 400 de euro!

Andreea Cononov (19 ani, din Tulcea), studentă în anul I la Facultatea de Management Economic din cadrul ASE, este interesată de un post în domeniul economic. „Aş accepta un job doar dacă aş primi un salariu de 400 de euro“, spune tânăra.

CONCESIE


Fie şi cu 500 de euro!


Simona Comănescu (19 ani, din Giurgiu), studentă în anul I Ia Facultatea de Management Economic din cadrul ASE, a venit la târg să caute un job part-time. „M-aş mulţumi şi cu 500 de euro leafă pentru o slujbă cu jumătate de normă“, spune ea.