Cinci tineri au fost reținuți în cazul șoferului român ucis în Belgia de un capac de canal

Cinci tineri au fost reținuți în cazul șoferului român ucis în Belgia de un capac de canal Camion: Sursa foto: https://twitter.com/cadesum/status/

Tineri reținuți în cazul șoferului român ucis. Mai exact, un şofer român de camion a fost ucis în Belgia de un capac de canal aruncat de pe un pod. Cei cinci tineri, care ar fi consumat protoxid de azot, sunt suspectaţi în dosar.

Cinci tineri au fost reținuți în cazul șoferului român ucis în Belgia

Cinci tineri vor fi prezentaţi marţi justiţiei belgiene în cadrul unei anchete pentru omor. Ancheta a fost deschisă după ce un capac de canal a fost aruncat de pe un pod de autostradă, omorând un şofer român de camion, a anunţat parchetul din Namur.

Așadar, cinci tineri urmează să compară marţi în faţa justiţiei belgiene în cadrul unei anchete pentru „asasinat”, bănuiţi că au aruncat de pe un pod un capac de canal care a ucis un camionagiu român, a indicat luni parchetul din Namur.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă

Fapta s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe autostrada E42, între Liege şi Namur. Tinerii sunt bănuiţi că au proiectat în gol de pe un pod capacul de canalizare agăţat de o curea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Une taque d'égout jetée de l'E42 à Héron tue sur le coup un chauffeurTineri reținuți în cazul șoferului român ucis. Sursa foto: dhnet.be.

Capacul a străpuns parbrizul unui camion, omorându-l pe loc pe şofer în vârstă de 50 de ani. Partenera şoferului, aflată alături de el în cabină, a reuşit să oprească vehiculul, evitând ieşirea de pe carosabil.

Potrivit presei locale, tinerii se aflau sub efectul protoxidului de azot, cunoscut şi ca „gaz ilariant” pentru efectele sale psihoactive, informaţie pe care parchetul din Namur nu a dorit să o comenteze.

Şoferul român lucra pentru transportatorul spaniol Castillo Trans.

Parchetul din Namur a refuzat să comenteze aceste informaţii luni seara. O purtătoare de cuvânt a procuraturii, a declarat:

„Suspecţii sunt în prezent interogaţi (de poliţie), după care vor fi efectuate diverse proceduri de anchetă ordonate de judecător”.

Printre cei cinci suspecţi, care au fost arestaţi duminică, se numără doi minori şi trei „tineri adulţi”, a adăugat ea. Toţi provin din comuna Andenne, nu departe de Heron, unde au avut loc evenimentele. Ei vor fi prezentaţi marţi judecătorului de instrucţie (în cazul adulţilor) şi unui judecător pentru minori (în cazul celorlalţi doi), care vor trebui să decidă dacă îi vor plasa în detenţie, informează 20min.ch/fr.