Evenimentul Zilei > Actualitate > Tinere musulmane, bătute în Bucureşti de o gașcă de cartier. Le-au fost smulse vălurile şi au fost rănite la cap
Tinere musulmane, bătute în Bucureşti de o gașcă de cartier. Le-au fost smulse vălurile şi au fost rănite la cap

Tinere musulmane, bătute în Bucureşti de o gașcă de cartier. Le-au fost smulse vălurile şi au fost rănite la cap

Două tinere femei musulmane au fost agresate de un grup de bărbaţi, pe Calea Mosilor din Capitală, anunţă Asociaţia "Surori Musulmane". Cazul este cercetat şi de Poliţia Capitalei.

Potrivit Asociaţiei "Surori Musulmane”, un grup format din trei băieţi şi două fete, le-au smuls valul şi le-au bătut pe două femei musulmane, în vârstă de 18 ani, relatează mediafax.ro

"Două fete tinere (18 ani), ce purtau valul islamic au fost atacate în plină stradă, în timpul zilei, în zona Moşilor, de un grup de trei băieţi şi două fete. Fetelor le-au fost smulse valurile şi au fost bătute, rănite la cap, la mâini etc. Cu greu un bărbat a intervenit pentru a le salva de agresori", se arată în comunicatul Asociaţiei.

Una dintre tinere a mers împreună cu părinţii la secţia 8 Poliţie, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur, nu au depus plângere.

" Un grup operativ s-a deplasat împreună cu tânăra şi părinţii săi la faţa locului, însă nu s-a reuşit, deocamdată, identificarea presupuşilor agresori. Părinţii nu au vrut să depună plângere.Ne-am sesizat însă din oficiu şi s-a deschis dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe. Cazul a fost preluat de secţia 8 poliţie ", a declarat pentru Mediafax reprezentantul Poliţiei Capitalei.

Oficialii Asociaţiei " Surori Musulamane" susţin că sunt îngrijoraţi de situaţie şi vorbesc despre "o portretizare eronată în media a atacurilor teroriste, nefăcându-se diferenţa între terorişti şi musulmanii de rând".

"Musulmanii condamnă aceste acte teroriste şi condamnă violenţa.(…)Musulmanii aflaţi pe teritoriul României sunt paşnici, mai mult de jumătate dintre ei sunt cetaţeni români, născuţi şi educaţi aici. Nu ne dorim o divizare a societăţii române, ne dorim să traim în pace, la fel ca şi până nu de mult, să nu mai auzim astfel de cazuri repetate.", susţin reprezentanţii Asociaţiei.