TIMPUL: Guvernarea Dodon-Chicu pregătește o nouă lovitură împotriva diasporei. Orice colet mai scump de 100 de euro va fi impozitat

TIMPUL: Guvernarea Dodon-Chicu pregătește o nouă lovitură împotriva diasporei. Orice colet mai scump de 100 de euro va fi impozitat

Guvernarea Dodon-Chicu încearcă să se răzbune pe diasporă și să impoziteze orice colet trimis de diaspora, care ar valora mai scump de 100 de euro.

Guvernul Chicu, susținut politic de către PSRM, ȘOR și transfugi din PDM vrea să modifice Politica Fiscală pentru anul 2021. Legea 1380/1997 este cea care reglementează tariful vamal în R. Moldova, ea poate fi accesată aici.

Amintim că sute de mii de cetățeni din diasporă au votat împotriva lui Igor Dodon, aceștea trimit acasă miliarde de euro anual, dar și colete cu mâncare și produse. Cumpărăturile livrate prin poştă vor fi şi ele impozitate.

Mai mult, un grup de parlamentari socialiști din Republica Moldova, din partidul pro-rus al lui Igor Dodon, a depus un proiect de lege prin care vor să acorde statut special limbii ruse și să oblige toate instituțiile de stat să comunice și în această limbă, transmite TV8.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul prevede că funcționarii publici vor fi obligați să le ofere sau să asigure traducere cetățenilor informații în limba rusă, să primească cereri în rusă și să vorbească în limba rusă, dacă asta o cere cetățeanul.

Potrivit autorilor, scopul proiectului este protejarea și asigurarea funcționării limbi ruse pe teritoriul R. Moldova.

Astfel, proiectul prevede că în relațiile cu autoritățile de stat, administrația publică, instituțiile publice, precum și cu întreprinderile și organizațiile situate pe teritoriul Republicii Moldova, limba comunicării verbale și scrise este limba de stat și /sau limba rusă în calitate de limbă de comunicare interetnică, la alegerea cetățeanului, potrivit TV8.

Totodată, potrivit proiectului, conducătorii organelor puterii de stat, administrației de stat și cele locale, asociațiilor obștești, precum și ai întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor aflate pe teritoriul Republicii Moldova poartă răspundere personală pentru nerespectarea prevederilor prezentei Legi conform legislației în vigoare.