Evenimentul Zilei > Actualitate > Timișorenii, obligați să se protejeze, dar pot fi la modă. Liber la eșarfe și mănuși de piele
Timișorenii, obligați să se protejeze, dar pot fi la modă. Liber la eșarfe și mănuși de piele

Timișorenii, obligați să se protejeze, dar pot fi la modă. Liber la eșarfe și mănuși de piele

Controverse la Timișoara unde primarul a anunțat, pe Facebook, scurt și la obiect, că se instituie obligativitatea purtării măștilor și a mănușilor în mijloacele de transport în comun sau în spațiile închise, unde au loc relații cu publicul. Miercuri, au urmat lămuriri.

Concret, primarul Nicolae Robu transmite că aceia care nu vor respecta prevederile deciziei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara (CLSUT) sunt pasibili de amenzi între 500 și 1.500 de lei, conform Legii 61 / 1991.

”Pe teritoriul administrativ al Municipiului Timişoara se instituie obligativitatea persoanelor de a purta mască şi mănuşi pe mijloacele de transport public şi în spaţiile închise ale structurilor publice şi private în care se desfăşoară relaţii cu publicul”, se arată în hotărârea CLSUT.

Miercuri după-amiază, au apărut și clarificările. Timișorenii pot fi fashion. Pot purta eșarfe în loc de măști. Și mănuși de piele în loc de mănuși chirurgicale. Au și trei zile de grație. Abia de sâmbătă, 25 aprilie, se aplică amenzile.

”Purtarea măştilor şi mănuşilor nu este obligatorie în spatiile deschise şi nici în cele închise în care nu se desfăşoară relaţii cu publicul. În locul măştilor propriu-zise, pot fi folosite şi eşarfe care acoperlă gura şi nările, avînd astfel rolul de filtru. Orice mănuşi sunt acceptate.

Zilele de 22, 23 şi 24 aprilie 2020 se vor constitui în „perioadă de graţie”, în care nu se vor aplica amenzi, cetăţenii care nu respectă hotărârea fiind doar atenţionaţi verbal de forţele de ordine că această hotărâre exista şi, începând din 25 aprilie 2020, pentru nerespectarea ei se vor aplica amenzi”, a transmis primarul Nicolae Robu, miercuri.

Conform legii menționate, amenzile ar trebui aplicate de poliție și jandarmi. Oficialii Primăriei Timișoara transmit că de aplicare amenzilor se vor ocupa Poliția Locală și Poliția națională.