Timişoara, lăsată fără căldură

Timişoara, lăsată fără căldură

Peste 250.000 de timişoreni, racordaţi la sistemul centralizat râmân, nu vor mai avea de mâine dimineaţă, de la ora 6.00, apă caldă şi căldură. Motivul: Colterm a sistat furnizarea de agent termic după ce ieri OMV Petrom Gas a oprit alimentarea cu gaz a companiei.

Conducerea Colterm, care la începutul toamnei susţinea că timişorenii nu vor avea probleme cu frigul în această iarnă deoarece există inclusiv stocuri de păcură, spune acum că are datorii către furnizorul de gaz în valoare de 13 milioane de lei.

"Acest lucru (anunţul de distare a furnizării gazului natural - n.r.) l-au făcut (OMW Petrom Gas - n.r.) în contextul în care în luna octombrie şi noiembrie am efectuat plăţi în valoare de peste 60 de milioane de lei. În momentul de faţă mai sunt restante facturi în valoare de 13 milioane de lei. În cursul acestei săptămâni au avut loc întâlniri cu reprezentanţii OMV Petrom Gas, atât la sediul lor, cât şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor, la care a participat şi domnul primar Gheorghe Ciuhandu, iar miercuri am primit un comunicat prin care am fost anunţaţi că problemele s-au rezolvat. Cu toate acestea, în cursul după-amiezii de ieri s-a revenit cu anunţul de sistare fără nici o explicaţie", a declarat Aurel Matei, directorul Colterm.

În cursul zilei de astăzi, primarul Gheorghe Ciuhandu şi Aurel Matei au mers la Bucureşti pentru negocieri, însă acestea n-au avut niciun rezultat. Discuţiile vor fi reluate mâine.

Ne puteți urmări și pe Google News