Ani de zile, primăria s-a judecat cu compania, câștigând în final anul trecut. Nici măcar acum însă, în august 2018, primăria Timișoara nu are încheiat un astfel de contract, așteptându-se finalizarea licitației și anunțarea câștigătorului.

În contextul în care în România s-a înregistrat deja un prim deces cauzat de virusul West Nile, propagat de țânțari, fiind cunoscute și alte 23 de persoane bolnave, la Timișoara se fac stropiri provizorii, fără efecte majore, din mașini, în baza unui contract încheiat cu o firmă arădeană, care va încasa 150.000 de lei. În 2016, Timișoara a fost în aceeași situație, în sensul că autoritățile au apelat la stropiri urgente, în fața pericolului virusului Zika.

Deși a câștigat procesul cu Romprest în 2017, abia anul acesta, Primăria Timișoara a organizat, în primăvară, o licitație, pe care a fost obligată să o reia, după ce procedura a fost contestată. Contractul era pentru 4 ani, pentru suma maximă de 46,02 milioane de lei, cu TVA, aproape 10 milioane de euro.

 

Citește și: