Tik Tok, la un pas de a fi interzis. Proiectul de lege a fost votat

Tik Tok, la un pas de a fi interzis. Proiectul de lege a fost votat Tik Tok. Sursa foto: Arhiva EVZ

Legea care ar putea bloca TikTok în Statele Unite a trecut de Camera Reprezentanţilor și a fost adoptată de Senat. Promulgarea acesteia ar fi doar o formalitate, având în vedere că Joe Biden a precizat recent că este de acord cu decizia. De partea cealaltă a baricadei, ByteDance, compania care deține aplicația, va avea la dispoziție un an să caute alt cumpărător.

TikTok ar putea fi interzis în Statele Unite

Legea a fost adoptată în Senat cu 79 de voturi pentru şi 18 împotrivă. Preşedintele Biden a anunțat anterior că va semna legea în cazul în care are suportul celor două puteri politice din SUA. După promulgarea acestei legi, ByteDance va avea la dispoziţie un an de zile pentru a încheia tranzacția cu un nou cumpărător pentru TikTok.

tiktok

Sursă foto: Unsplash

În caz contrar, aplicația va fi blocată peste Ocean. Scandalul a pornit după ce Statele Unite i-au cerut proprietarului aplicației să întrerupă legăturile cu China.

Scandal în instanță

În ultimul an, oficialii americani șu-au arătat îngrijorarea vizavi de creșterea popularității TikTok in randul tinerilor. Mai mult, aceștia sunt de părere că Bytedance, compania care deține aplicația, ar fi aservită Beijingului.

Ne puteți urmări și pe Google News

TikTok a anunţat deja că va ataca legea în justiţie. Reprezentantul Bytedance susține că toate cererile venite din SUS încalcă primul amendament din Constituţie.

Joe Biden

Joe Biden Sursa foto: X

TikTok, în război cu SUA

Un purtător de cuvânt al Bytedance susține că State Unite „calcă în picioare drepturile la libera exprimare a tinerilor americani”. Mai mult, acesta a subliniat că interzicerea aplicației peste Ocean ar duce la închiderea a mai multor afaceri.

„Interzicerea ar călca în picioare drepturile de libera exprimare a 170 de milioane de americani, ar devasta sapte milioane de afaceri si ar inchide o platforma care contribuie anual cu 24 de miliarde de dolari la economia americană”, a explicat purtătorul de cuvânt al Bytedance.

Mai mult, proprietarul TikTok a transmis că aplicația nu este un agent al Chinei sau al unui alt stat.