Evenimentul Zilei > Economie > TICHETELE programului RABLA au fost EPUIZATE
TICHETELE programului RABLA au fost EPUIZATE

TICHETELE programului RABLA au fost EPUIZATE

Toate cele 17.000 de vouchere alocate persoanelor fizice în Programul 'Rabla' din acest an s-au epuizat cu o lună înainte de termenul-limită, a anunţat, luni, Ministerul Mediului şi Schimbările Climatice, scrie Agerpres.

"Astăzi, 13 octombrie 2014, a fost epuizat ultimul tichet electronic destinat persoanelor fizice prin Programul de Înnoire a Parcului Auto (Rabla 2014). Acesta a fost lansat în luna aprilie 2014 şi a dat posibilitatea ca 17.000 de români să îşi înlocuiască maşinile vechi, poluante, cu altele noi, cu emisii reduse. Programul este deja la a 10-a ediţie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale', se arată într-un comunicat al ministerului de resort.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, declară că epuizarea tichetelor alocate persoanelor fizice cu o lună înainte de termen reprezintă o premieră, un motiv fiind şi noile reguli introduse în 2014.

"Este pentru prima dată când tichetele sunt epuizate înainte de termenul limită stabilit de calendarul de desfăşurare. Succesul din acest an se datorează categoric introducerii în premieră a tichetelor electronice gestionate prin sistemul informatic al AFM. Astfel, atât noi, autorităţile, cât şi beneficiarii, am putut urmări în timp real dinamica desfăşurării întregului proces de accesare a tichetelor electronice. Pe de altă parte, derularea programului prin dealerii auto, dar şi faptul că tichetele nu au mai fost împărţite pe judeţe, ele fiind consumate în funcţie de cerere, au generat deopotrivă rezultatele cele mai bune de la lansarea Programului în urmă cu 10 ani", menţionează Korodi.

În acest an, MMSC, prin Administraţia Fondului pentru Mediu, a alocat suma de 119 milioane de lei pentru persoanele fizice care au dorit să-şi caseze autovehiculul vechi şi să-l schimbe cu unul nou.

Prima de casare acordată fiecărui beneficiar al programului a fost de 6.500 de lei, iar rezervarea primului tichet electronic a fost înregistrată în sistemul informatic al AFM în data de 8 aprilie 2014. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: