ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Theodor Stolojan: Programul de guvernare al USL, "nerealizabil"

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Theodor Stolojan: Programul de guvernare al USL, "nerealizabil"

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, prezent astăzi la Piatra Neamţ pentru a susţine candidaţii ARD pentru alegerile parlamentare, a criticat programul de guvernare lansat de USL, considerându-l nerealizabil.

"În anul 2012 nu mai este de acceptat ca o forţă politică cu pretenţii, cum este USL, să conducă România şi să prezinte un program de guvernare fără o schiţă bazată pe calcule cu privire la evoluţia indicatorilor economico financiari 2013-2016. Alianţa România Dreaptă are pe ultimele pagini ale programului electoral această schiţă. Este esenţial să ai acest lucru. Trebuie să ne raportăm la aşa ceva, pentru că toate propunerile din aceste programe electorale trebuie încadrate într-un anumit volum al resurselor. Propunerile pe care ARD le-a făcut şi cu privire la reducerea fiscalităţii, şi la reducerea cotelor de contribuţii sociale sunt încadrate în posibilităţile reale ale României, în timp ce despre toate propunerile USL nu ştim nimic dacă există posibilitatea de a fi îndeplinite. Iată o diferenţă fundamentală între cele două programe", a declarat Stolojan.

În opinia sa, USL "continuă exact de aceeaşi manieră a unor promisiuni fără acoperire".

"Vor să finalizeze toate autostrăzile din România, deşi din punct de vedere al resurselor nu este realizabil. România are nevoie de investiţii, are un singur obiectiv strategic: cum să facem ca într-o perioadă de timp scurt să ajungem cu standardul de viaţă la nivelul mediu din UE. E un drum de 20-25 de ani, cu etape, cum este 2013-2016. Avem nevoie de investiţii, fără ele nu putem crea locuri de muncă, nu putem creşte ritmul de dezvoltare a României iar programul ARD este de a face România o ţară atractivă pentru investiţii. Trebuie să vedem ce facem şi cu resursele: aur, cupru, gazele de şist. Trebuie să clarificăm repede condiţiile de mediu, pentru că este o bătălie a resursele", a afirmat Theodor Stolojan. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • USL şi-a lansat programul de guvernare: Antonescu şi colegii s-au plictisit