Evenimentul Zilei > Monden > S-a lansat cafeneaua zburătoare! Cum poți servi o cafea în avion fără să decolezi
S-a lansat cafeneaua zburătoare! Cum poți servi o cafea în avion fără să decolezi

S-a lansat cafeneaua zburătoare! Cum poți servi o cafea în avion fără să decolezi

Deşi restricţiile impuse de pandemie au limitat posibilitatea de deplasare pe tot globul, thailandezii se pot bucura din nou de experienţa unei călătorii, servind o cafea la un local amenajat într-un avion dezafectat.

În oraşul turistic Pattaya, ”pasagerii” îşi ocupă locurile pe scaunele de la clasa întâi ale unui avion dezafectat. Cu biletele de călătorie în mâini, unii dintre aceştia optează chiar pentru o vizită în cabina piloţilor.

”Datorită acestei cafele, pot să ocup un loc la clasa întâi şi să mă distrez în carlingă imaginându-mi că sunt căpitanul avionului”, a explicat pentru AFP Thipsuda Faksaithong, de 26 de ani. ”Este foarte amuzant”, a subliniat acesta entuziasmat.

Potrivit Chalisei Chuensranoi, de 25 de ani, această experienţă este la fel de interesantă ca şi călătoriile de dinaintea pandemiei, care a constrâns Thailanda să-şi închidă frontierele în luna martie. ”Când stau aici, la clasa business… am cu adevărat senzaţia că sunt într-un avion, în aer”.

Într-o altă cafenea, situată la sediul companiei naţionale Thai Airways din Bangkok, clienţii par să fi dus dorul chiar şi mâncării servite în avion. Aceştia savurează spaghete carbonara şi friptură de vită în stil thailandez, servite pe platouri din plastic de membrii echipajului.

Însă pentru Intrawut Simapichet, de 38 de ani, care a venit la cafenea împreună cu soţia şi cu bebeluşul, această experienţă este mai mult decât o masă servită în oraş. ”De obicei, călătoresc foarte mult şi să fiu obligat să rămân acasă… este puţin deprimant”, a recunoscut el.

Simapichet este aşezat alături de alţi ”pasageri” care îşi fac fotografii alături de mai multe valize în faţa unei uşi false de avion. Acesta a mărturisit că ”(localul) compensează acest sentiment care îi lipseşte”.

Thailanda a înregistrat un număr scăzut de contaminări, cu circa 3.400 de cazuri şi 58 de decese. Închiderea graniţelor a afectat economia acestei ţări, care se bazează în mare parte pe sectorul turistic.

Guvernul ia în calcul iniţierea unor ”bule de călătorie” în parteneriat cu anumite ţări care au reuşit să ţină epidemia sub control, informează AFP, preluată de Agerpres.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: