Testare în masă la ISU Cluj! Rezultatul i-a lăsat cu gura căscată pe epidemiologi!

Testare în masă la ISU Cluj! Rezultatul i-a lăsat cu gura căscată pe epidemiologi!

După testarea tuturor angajaților de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, 18 dintre angajați au fost confirmați pozitiv la infecția cu SarS-CoV2.

Decizia de testare a fost luată după ce un angajat care a avut simptome specifice infecției cu noul coronavirus, s-a testat și a ieșit pozitiv. În urma anchetei epidemiologice a rezultat faptul că angajatul a avut contact direct cu foarte multe cadre militare, iar acesta este motivul pentru care s-a dispus testarea în masă.

„În data de 26.10.2020 au fost testate 42 cadre militare angajate al I.S.U. Cluj pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. În urma testelor efectuate au fost detectate pozitiv 18 cadre militare dintre care 12 cadre ocupă funcții la reședința unității, activitate la birou, și 6 cadre ocupă funcții la o subunitate I.S.U. Cluj. Persoanele depistate pozitiv au fost izolate iar capacitatea operativă a inspectoratului nu este afectată”, se arată în comunicatul oficial.

Generalul Ioan Moldovan, șeful ISU Cluj, a declarat pentru EvZ că decizia de a-i testa pe toți angajații a fost luată în urma unei anchete epidemiologice. „A fost un caz, un angajat care a fost infectat. În urma anchetei epidemiologice s-a luat decizia ca toți angajații să fie testați. Din numărul celor infectați cu noul coronavirus, 12 sunt de la structuri suport, logistic, personal, etc și doar șase de la un detașament de intervenție. Am luat măsura izolării acestora la domiciliu. Toate cazurile sunt asimptomatice”, a spus generalul Ioan Moldovan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acum două zile un pompier a decedat

Un pompier din judeţul Vâlcea care a fost confirmat cu noul coronavirus a murit, luni seară, la spital. Bărbatul a fost confirmat în data de 13 octombrie, a rămas iniţial la domiciliu, dar după ce a prezentat simptome a ajuns la spital, unde starea i s-a agravat. ISU Vâlcea a anunţat, luni seară, decesul unui pompier de la Brezoi.

„Plt. Adj. Sef. Banu Gheorghe Romeo, născut în data de 09.07.1974, angajat ca subofiter operativ principal la data de 01.09.2006 în cadrul Gărzii de Intervenţie Brezoi – Detaşamentul de Pompieri Rm. Valcea - ISU Vâlcea, a fost confirmat cu Covid - 19 la data de 13.10.2020. În perioada 13.10.2020 - 26.10.2020 a fost emisă decizia de izolare la domiciliu, iar din cauza prezentării unor simptome specifice virusului, începând cu data de 19.10.2020 a fost internat în Spitalul Judeţean Vâlcea, Secţia de Boli Infectioase”, a transmis ISU Vâlcea.