Sociologul Bruno Ștefan, cel care a realizat recent un sondaj amplu în care a ajuns la concluzia că românii sunt foarte dezamăgiți de actuala conducere a țării vine cu o propunere inedită: angajările în funcțiile publice să se facă pe baza verificării coeficientului de inteligență, la fel ca în primăria din Londra, scrie Stiridiaspora.

„Ar trebui să băgăm în buletin coeficientul de inteligență precum CNP-ul și să dăm o lege ca locurile de muncă din functiile publice să nu fie ocupate de cei cu acest coeficient de inteligență la limită. Eu am văzut în Marea Britanie: nu ocupi o funcție publică unde sunt necesare studii de licență, dacă nu ai IQ-ul de minimum 100.

Dacă respectiva funcție necesită master, trebuie să ai un coeficient de inteligență de 110. Pentru doctorat, 120. Acolo poți să ai și șapte doctorate, dacă nu ai IQ-ul necesar nu ocupi respectiva funcție. Eu predau asta la școală și spun că este necesar. Problema este că nu se face și vezi câte un baron care șmecherește, care dă un ciubuc.

Așa a fost în Primăria din Londra și nu aveau pe nimeni. Au adus din străinătate: pakistanezi, români și alții”, a spus Bruno Ștefan la emisiunea Jocuri de Putere, realizată de Rareș Bogdan. 

Te-ar putea interesa și: