Un gigant economic vine să investească în România. Când încep angajările și câți oameni se caută

Un gigant economic vine să investească în România. Când încep angajările și câți oameni se caută Tesla. Sursa foto: tesla.com

Tesla va construi o fabrică de echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii pentru maşini electrice. Compania Tesla Energy Storage va investi 450 de milioane de lei. 

Tesla Energy Storage face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energetice. Compania va construi fabrica în Zona Liberă din orașul Brăila. Facilitățile oferite și poziționarea i-au convins pe investitori să aleagă Brăila.

Tesla va construi o fabrică de baterii în România

Tesla va produce baterii destinate utilizării rezidențiale, comerciale și industriale. Ce este şi mai important: va produce baterii pentru vehiculele electrice.

„În urma discuțiilor cu autoritățile locale, am remarcat o creștere semnificativă a investițiilor în Brăila. Orașul nu este lipsit de viziunea unei dezvoltări viitoare. Proiecte majore, precum construcția podului de la Brăila care va facilita legătura cu Dobrogea și dezvoltarea drumului expres Brăila – Galați, precum și investițiile din zona portuară, demonstrează potențialul acestui oraș”, au declarat reprezentanții Tesla.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre avantajele Brăilei: portul maritim la Dunăre

cei d ela Tesla au subliniat că unul dintre avantajele competitive majore ale Brăilei este prezența unui port maritim la Dunăre. Astfel poate facilita transportul materiilor prime și al produselor finite.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a afirmat că fabrica va fi ecologică. Iar numărul inițial de angajați va fi de 200, cu perspective de a se tripla în viitor.

„Această investiţie într-o fabrică va aduce în zona noastră o tehnologie foarte modernă şi va oferi locuri de muncă în industria viitorului”, a spus primarul Marian Dragomir.

TESLA Liptovský Hrádok presentation

Tesla va construi o fabrică de baterii în România. Sursa foto: Facebook

Tesla caută un director pentru fabrica din Brăila

Compania a anunțat că a început deja căutarea unui director pentru noua fabrică din Brăila. Investiția totală planificată în România se ridică la peste 450 de milioane de lei.

Grupul ceh Tesla a făcut intrarea pe piața din România în luna mai a anului 2022. Mai exact, a fost înregistrată la Registrul Comerțului pe data de 18 mai 2022 și activează în domeniul producției de acumulatori și baterii.

„Pe lângă discuțiile purtate cu autoritățile locale, se vede o efervescență a investițiilor în Brăila. Brăila nu este un oraș lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Brăila, care va face legătura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Brăila – Galați, despre investițiile din port. Pentru noi, pentru activitatea pe care o desfășurăm, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul că Brăila este un port maritim la Dunăre, fapt care ne ajută să aducem materia primă și, ulterior, să expediem mult mai ușor produsele realizate la fabrică.

Producția noastră se adresează într-o proporție foarte mică pieței din România. Piața de desfacere a Tesla este o piață globală – Orientul Mijlociu, Africa, Asia sau Statele Unite. Acestea sunt câteva dintre argumente. Și Zona Liberă este un argument puternic pe care s-a mers, este un avantaj din punct de vedere al bussiness-ului”, au declarat reprezentanții companiei Tesla Energy Storage, potrivit economica.net.