Evenimentul Zilei > International > Alertă! Teroristul care a șocat planeta, în vizită în România. Informații de ultim moment
Alertă! Teroristul care a șocat planeta, în vizită în România. Informații de ultim moment

Alertă! Teroristul care a șocat planeta, în vizită în România. Informații de ultim moment

Noi detalii incendiare ies la iveală în legătură cu extremistul australian de dreapta autorcare a ucis 49 de persoane în atacul armat comis asupra a două moschei.

Autoritățile bulgare au scos la iveală faptul că teroristul care a efectuat o vizită în Bulgaria, a plecat ulterior în România, apoi în Ungaria, potrivit Agerpres.ro.

Procurorul general al Bulgariei, Sotir Ţaţarov a informat că atacatorul în vârstă de 28 de ani, care a ucis cel puţin 49 de persoane şi a rănit alte 48 în atacul armat asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch pe care l-a transmis live pe internet, a efectuat un sejur în Bulgaria în perioada 9-15 noiembrie 2018.

A fost deschisă o anchetă pentru a determina dacă „versiunea sa, conform căreia el dorea să descopere situri istorice şi să studieze istoria ţărilor balcanice, este corectă sau dacă el avea alte scopuri”, a mai spus oficialul bulgar.

La rândul său, ministrul bulgar de interne, Mladen Marinov, a menţionat că ancheta vizează elucidarea motivul acestei vizite şi eventualele „contacte cu alte persoane”.

Pe 15 noiembrie, australianul Brenton Tarrant a părăsit Bulgaria cu o cursă aeriană cu destinaţia Bucureşti, unde a închiriat o maşină pentru a merge mai departe în Ungaria, a precizat procurorul general al Bulgariei.