Evenimentul Zilei > International > Teroriştii ISIS au o imaginaţie BOLNAVĂ. Captură de PROPORŢII a poliţiei din Turcia găsită în MINI-CUPTOARE DE PIZZA. E ireal ce ascundeau JIHADIŞTII
Teroriştii ISIS au o imaginaţie BOLNAVĂ. Captură de PROPORŢII a poliţiei din Turcia găsită în MINI-CUPTOARE DE PIZZA. E ireal ce ascundeau JIHADIŞTII

Teroriştii ISIS au o imaginaţie BOLNAVĂ. Captură de PROPORŢII a poliţiei din Turcia găsită în MINI-CUPTOARE DE PIZZA. E ireal ce ascundeau JIHADIŞTII

Poliţia turcă a confiscat 150 de paşapoarte, în majoritate europene, ascunse în mini-cuptoare de pizza aparţinând unor doi bărbaţi suspectaţi de apartenenţă la Statul Islamic, a anunţat joi agenţia de presă Dogan, citată de AFP.

Cei doi bărbaţi, dintre care un sirian, au fost arestaţi pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul provenind dintr-o ţară europeană neprecizată. Ei au fost duşi apoi pentru a fi interogaţi la cartierul general al poliţiei antitero, a precizat Dogan. 

Paşapoartele, ''originale'' potrivit agenţiei, au fost confiscate în acelaşi timp cu două minicamere, 10 cartele SIM şi mai multe carduri de memorie. Ele erau ascunse în cinci mini-cuptoare de pizza găsite în bagajele celor doi suspecţi. 

O sursă guvernamentală a confirmat pentru AFP arestările, indicând însă că paşapoartele sunt ''false''. 

Autorităţile din Turcia, acuzate mult timp de complezenţă faţă de grupările islamiste radicale, şi-au înmulţit în ultimele luni interpelările în mediile jihadiste, îndeosebi după atentatul sinucigaş atribuit Statului Islamic, soldat cu 103 morţi în octombrie la Ankara. 

Turcia a stabilit o listă cu peste 33.000 de potenţiali jihadişti originari din 123 de ţări şi a sporit expulzările, aproape 2.800, potrivit cifrelor comunicate joi de către Ministerul de Interne.