Evenimentul Zilei > Actualitate > Țepe uriașe. Bancă furată sistematic. Zeci de percheziții în căutarea hoților
Țepe uriașe. Bancă furată sistematic. Zeci de percheziții în căutarea hoților

Țepe uriașe. Bancă furată sistematic. Zeci de percheziții în căutarea hoților

Zeci de români sunt cercetați penal, fiind acuzați că au fost implicați în două rețele care au dat țepe unei bănci, timp de un an de zile.

Până să fie identificate, cele 56 de personae suspecte au reușit să fure circa două milioane de lei.

Suspecții au folosit acte falsificate și au obținut credite de nevoi prsonale pe care nu le mai returnau.

Poliția Română a anunțat că efectuează 45 de percheziții, în București și în 6 județe, la persoanele bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ două milioane de lei unei unități bancare, prin înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.


Meteorologii au dat alerta. Vremea se schimbă!

Partidele își fură singure căciulile, iar împreună ne lasă pe noi cu capul gol


La acțiunea din această dimineață participă polițiștii Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice și D.G.P.M.B. – Poliția Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

 

Activitățile se desfășoară în București și în județele Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Mureș și Teleorman, în două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București.

 

În cele două cauze, persoanele vizate nu ar fi îndeplinit condițiile de creditare și care s-ar fi folosit de înscrisuri falsificate în acest scop.

 

Din cercetări a reieșit că solicitanții creditelor ar fi facut parte din două filiere infracționale, ce ar fi furnizat documentele falsificate, au coordonat și sprijinit demersurile la unitatea bancară și și-ar fi însușit mare parte din sumele de bani obținute.

 

În cele două dosare penale, sunt cercetate 56 de persoane pentru un prejudiciu cauzat de aproximativ două milioane de lei.

 

Polițiștii pune în aplicare mandatele de aducere emise pe numele celor 56 de peersoane care vor fi conduse la sediile unităților de poliție, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

 

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul I.G.P.R. – Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și al polițiștilor D.G.P.M.B. și inspectoratelor de poliție județene Călărași, Ialomița, Mureș și Teleorman.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: